Paashoogmis in de Poeldijkse Bartholomeuskerk

22 maart 2018 - Algemeen federatie nieuws, Poeldijk

Op Paasmorgen - zondag 1 april-  wordt traditiegetrouw een plechtige feestelijke Hoogmis om 10.30 uur gehouden in de Bartholomeuskerk in Poeldijk. De complete vertolking van de vaste misgezangen uit de prachtige ‘Krönungsmesse” van Wolfgang Amadeus Mozart staat centraal.

Het herenkoor en de Vrouwenschola zingen de wisselende Gregoriaans gezangen en verder zullen enkele motetten worden uitgevoerd. Zo zal het bekende Ave Verum van W.A. Mozart klinken alsmede Benedictus sit Deus , Regina Coeli en Beatus Vir uit KV 339 van dezelfde componist. Op het programma tijdens deze viering staan tevens Wohl mir dass ich Jesum habe van J.S. Bach en Jesus Christ is risen today in een bewerking van David Willcocks. Aan het slot van de viering wordt dan het machtige Hallelujah uit de Messiah van G.F. Händel uitgevoerd. Voor samenzang is gekozen voor de bekende liederen ‘U zij de glorie’ en  ‘Christus die verrezen is doet ons samenkomen’.

Het Bartholomeuskoor is aangevuld met projectdeelnemers en de orkestbegeleiding is in de vertrouwde handen van het professionele Delphi Consort. Wim van Herk bespeeld het orgel en het geheel staat onder leiding van dirigent Steven van Wieren. Na afloop houdt het koor een deurcollecte ter bestrijding van de kosten.
 

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.