Westlandse pelgrims in Kevelaer bij radio NPO1

14 augustus 2017 - Algemeen federatie nieuws

Voor bedevaartsgangers zal het Duitse plaatsje Kevelaer bekend in de oren klinken want ieder jaar trekken honderdduizenden pelgrims daar naar toe om Maria te vereren. Ook vanuit Nederland gaan mensen naar het stadje vlak over de grens bij Nijmegen. Verslaggever Martijn van der Sande van de NOS ging mee met de Westlandse bedevaart naar Kevelaer en maakte de volgende reportage.

Beluister de reportage van Westlanders op bedevaart in Kevelaer

Al vroeg in de morgen staat de deur van de Sint Jan de Doperkerk in Wateringen open voor de pelgrims van de Westlandse bedevaart naar Kevelaer. Kevelaer, de plaats waar in 1641 Hendrick Busman tot driemaal toe een geheimzinnige stem hoorde zeggen: "Op deze plaats moet je voor mij een kapelletje bouwen". In de gebrandschilderde ramen van de Sint Jan de Doperkerk is dat verhaal terug te vinden. Maar ook doen die ramen ons herinneren aan de tijd dat de kerk het centrum was van de Westlandse processie naar Kevelaer. De plaats bij uitstek dus om na het bidden van het reisgebed en het zingen van een pelgrimslied op weg naar Kevelaer te gaan. Met in onze gedachten het thema van de bedevaart 'Met Maria - Gods woord leeft'.

Voor het gehele verslag (met foto's) van de Westlandse bedevaart naar Kevelaer, kijk op de website van de Westlandse Bedevaarten.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.