Westlandse Bedevaarten bestaat 5 jaar!

21 augustus 2015 -

Op dinsdag 18 augustus jl. was het precies vijf jaar geleden dat de Stichting Bedevaarten Westland (SBW) werd opgericht. En hoe kan je zo’n lustrum nu beter vieren dan gewoon op bedevaart te gaan. En niet zomaar een bedevaart, een bedevaart in de voetsporen van de Broederschap der Westlandsche Processie naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer (1819-1969). Die dag vertrokken  54 pelgrims vanuit de St. Jan de Doperkerk te Wateringen (sinds 1912 de Broederschapskerk) voor een tweedaagse bedevaart naar Kevelaer. Rond het tijdstip van 10.35 uur, het moment van ondertekening van de akte, werd in Kevelaer kaffee mit kuchen genuttigd en de dag werd besluiten met het heffen van het glas (en uiteraard ook leeggedronken!). Klik hier voor verslag bedevaart Kevelaer 2015.

Sinds de oprichting van SBW hebben ruim 900 pelgrims uit onze regio en soms ook van daar buiten, deelgenomen aan een bedevaart naar Lourdes, Assisi, Rome, Kevelaer, Brielle of Taizé. Maar ook de viering van oogstdankdag in Heiloo, de Stille Omgang, de processie langs de Lourdesgrot in Monster op het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming en de WereldJongerenDagen hebben in belangstelling kunnen meegenieten.  Door in federatief verband de handen in een te slaan heeft pelgrimeren in het Westland  aan betekenis gewonnen. 

Mede dankzij de steun van vrijwilligers kunnen we elke keer weer met een groep enthousiastelingen parochianen helpen om een geweldige bedevaart te laten ervaren. Maar het mooiste cadeau dat de jarige SBW zich kan wensen is dat er nog meer mensen, nog meer helpende handjes actief worden om het doel van SBW te realiseren. Handjes in de vorm van bestuurlijke inzet (een voorzitter die we nog zoeken), of een (extra) contactpersoon in de parochie, maar ook helpende handjes voor het duwen van een rolstoel tijdens een bedevaart. Voor elk handje hebben we wel een klusje. En zoals pastor Straathof het afgelopen zaterdag bij de viering van Maria Tenhemelopneming zo treffend zei in de nabijheid van de Lourdesgrot in Monster: “je gaat altijd voor een ander naar Maria, maar neemt jezelf daarin mee”.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.