Week van de Nederlandse Missionaris

18 mei 2015 -

Wereldwijd zetten ruim 750 missionarissen en zo’n 40 missionair werkers zich belangeloos in voor anderen. Zij werken aan de ontwikkeling van het sociale en kerkelijke leven in dorpen en steden overal ter wereld en geven steun aan de meest kwetsbaren. Een van de belangrijkste onderdelen van de Week Nederlandse Missionaris is de Pinksteractie. Dat is de collecte die in de Nederlandse parochies wordt gehouden tussen Hemelvaart en Pinksteren.

Luisteren met het hart
‘Luisteren met je hart – De taal van de missionaris’, dat is het thema van de WNM campagne 2015. Hiermee leggen we de aandacht op een van de tijdloze onderliggende kernwaarden van het missiewerk. ‘Luisteren’ met je hart is je openstellen voor het leed en de kracht van anderen. Het is de ‘taal’ die de missionaris spreekt, al honderden jaren lang. Waar zij ‘luisteren’ met het hart, veranderen levens voorgoed, ook die van henzelf. Er ontstaat een gelijkwaardige en respectvolle samenwerking die leidt tot blijvende resultaten.

Werken op snijvlak van leven en dood
Luisteren met je hart is de tijdloze taal van de missionaris en een van de kernwaarden van het missiewerk. Dat bewijzen ook Jacinta van Luijk (56) en Rhodé Janssen (25), twee inspirerende vrouwen die dit jaar de boegbeelden zijn van de WNM 2015. Deze missionair werkers zijn beiden actief in de strijd tegen hiv en aids en het stigma dat aan de ziekte kleeft. Rhodé doet dat in Zuid-Afrika, Jacinta in Kenia. Zij werken op snijvlak van leven en dood.

Draag bij via de collecte
Draag bij aan deze taal en stel uw hart open tijdens de WNM campagne 2015. Jacinta en Rhodé, twee vrouwen die met kracht, kunde en toewijding anderen helpen. Ver weg luisteren zij met hun hart en dienen zij met daden. Wilt ook u bijdragen aan het werk van mensen zoals Jacinta en Rhodé?
Kijk op www.weeknederlandsemissionaris.nl voor meer informatie over de Pinksteractie.
Natuurlijk kan dat ook via de collecte in onze kerken. Of steun de WNM met een gift op: IBAN NL30RABO 0171 2111 11. Door bij te dragen aan de WNM tonen we dat wij achter onze missionarissen staan en zetten we samen de missionaire traditie voort.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.