Wat is het toch een prachtig uitzwaaifeest geworden!

09 december 2017 - Algemeen federatie nieuws

Aan alle parochianen van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin

 Lieve mensen,

Wat is het op zondag 19 november toch een prachtig uitzwaaifeest geworden! Overweldigend!!! Ik heb me laten verrassen door het programma voor die dag, al die mensen uit verschillende hoeken van binnen en buiten de St. Jan die ik met mijn staf in de hand mocht begroeten Ze vulden de kerk, die schitterend met bloemen versierd was, tot de laatste bank. De mooie viering met mijn collega’s, het grote koor, samengesteld uit de kerken van ‘Waterheul’, de prachtige klanken van Corbulo. Al die cadeaus, toespraken, bloemen, liederen, gedichten, kaarten, bijdragen in het ‘dank-boek’, het optreden van de Waterlanders de penningen van de Andreas-, Joseph- en St. Jan de Doperkerk samengebracht in een prachtig glaswerkje van de Splinters. De collecte tijdens de viering, die € 1985,- heeft opgebracht!
Zr. Jacqueline kan medicijnen gaan studeren en straks veel goed werk doen in Guinee (en dan nog wat er rechtstreeks aan Missio voor haar wordt overgemaakt!). En last but not least, aangereikt door de kinderen: ik ben nu lid van ‘de Orde van het theelepeltje’!

Ik vond het de laatste twee maanden best moeilijk. Al dat ‘afscheid nemen’, steeds die ‘laatste keer’… En ik vermoedde ook allerlei geregel/plannetjes ter voorbereiding van deze gedenkwaardige dag. Wat is er door veel mensen enorm veel tijd, creativiteit en energie gestoken in wat er allemaal gebeuren moest, om hier een dag van ‘Rijke Roomse Glorie’ van te maken! Ik ga op deze plaats geen namen noemen. Ik zou er te veel ‘vergeten’. En dat laatste doe ik zeker niet: nog dagelijks werp ik een blik in het ‘Dank-boek’ of in het tasje met kaarten, geniet van de prachtige foto’s die gemaakt werden, de bloemen, wijn, boeken en …. Of ik laat mijn olielampje branden bij de foto van die lieve Ton. Ik bewaar jullie met alles wat jullie betekend hebben, als licht en warmte in mijn hart en een glimlach op mijn gezicht!
Nu komt er tijd voor nieuwe dingen… Ik heb nog niets gepland …. Er wordt mij van alle kanten gezegd: ‘Pas op, want voor je het weet, krijg je het drukker dan nu …. Ik laat me graag verrassen ….
Voorlopig moet er niets en mag ik heerlijk genieten! Reken maar, dat ik dat doe! HEEL, HEEL HARTELIJK BEDANKT !!!

Lieve groet van Marie-Thérèse van de Loo (nu zonder p.w.!)

Klik hier voor de fotoreportage Uitzwaaien van Marie-Therese van de Loo

Lieve mensen    (tekst op het bedankkaartje)

We zwaaien elkaar uit
met een lach en met een traan
wat weemoedig en onzeker, het is goed zo,
met vertrouwen gaan we verder
in Gods Naam.

Wat blijft is grote dankbaarheid
om het leven dat we deelden
in vreugde en verdriet,
ons alleen en samen gaan
in Gods Naam.

De toekomst in, een nieuw begin
met open ogen, hart en handen
op zoek naar nieuwe zinsverbanden.
Blijf elkaar dragen en wees elkaar tot zegen
in Gods Naam.
 
Marie-Thérèse van de Loo

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.