Vredeswandeling "Powered by Peace"op 23 september

22 augustus 2012 -

De regionale MOV groepen van het Westland organiseren op zondag 23 september a.s. tussen 12.15 en 14.00 uur een vredeswandeling in de Wollebrand te Honselersdijk. De Vredesweek 2012 heeft als motto Powered by Peace en wil een einde aan geweld en onrecht rond het delven van grondstoffen. Olie, steenkool, goud en andere grondstoffen zijn vaak de oorzaak van conflict in plaats van een bron van welvaart en vrede. Opbrengsten uit grondstoffen komen vaak niet ten goede aan armoedebestrijding, maar worden gedeeltelijk besteed aan het leger, of komen zelfs terecht bij rebellengroepen en criminelen. Op deze manier ontstaan nieuwe conflicten en worden lopende conflicten in stand gehouden. Regelmatig gaat de exploitatie gepaard met mensenrechtenschendingen.

Ook wij komen dagelijks in aanraking met producten die gemaakt zijn met gebruik van omstreden grondstoffen. Bijvoorbeeld gouden sieraden, mobiele telefoons, of de stroom uit uw stopcontact. In de Vredesweek vraagt het Ministerie van Vrede aandacht voor dit belangrijke thema. Grondstoffen moeten niet langer grond zijn voor conflict maar wereldwijd een bron van vrede worden. Tijdens de wandeling stellen we onszelf de vraag: wat betekent vrede voor ons in het dagelijks leven. Iedereen is welkom en kan gratis meelopen. Een vrijwillige financiële bijdrage wordt op prijs gesteld.

Programma:

  • Om 12.15 uur verzamelen bij de parkeerplaats van de  Wollebrand in Honselersdijk(eind Molenbroeklaan rechtsaf) en om 12.30 uur gezamenlijk vertrek naar vastgestelde plek
  • Groepen vormen, “duiven” uitdelen, kaarsen aansteken
  • Opening met informatie en gebed
  • Wandeling met onderweg de vraag: wat betekent vrede voor ieder van ons
  • Terug bij beginpunt. De teksten op de “duiven” per groep voorlezen en na elke tekst volgt een acclamatie. Echte duiven worden losgelaten. Hierna afsluitend gebed en samenzang.
  • limonade en een krentenbol

Opgeven bij de plaatselijke MOVgroepen of bij Jopie Koene pijo@caiway.nl tel. 0147-512623 of bij Fia Luiten  fialuiten@hetnet.nl  0174-630466

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.