Vredeswandeling MOV Westland op 27 september

17 september 2015 -

Het onderwerp “vrede” is op dit moment wel zeer actueel. Overal om ons heen zien we het gebeuren. Vele landen zijn in oorlog en soms weet je zelf niet meer hoe het in elkaar steekt. Heel veel “gewone” burgers zijn daarvan de dupe. Zoals ieder jaar organiseert MOV Westland een vredeswandeling. Met deze vredeswandeling zullen we de wereld niet op slag veranderen, maar we kunnen in ieder geval op kleine schaal uiting geven aan onze gevoelens en aantonen dat we er over nadenken. Door met elkaar in gesprek te gaan, en elkaar en onze omgeving laten weten hoe wij er in staan.

Op 27 september wordt deze vredeswandeling gehouden rond “Het Prinsenbos” in Naaldwijk. Vanaf 12 uur is het verzamelen en om 12.30 uur wordt er gestart. De duur is ongeveer 1 uur. In dat uur lopen we in verschillende groepjes. We kunnen dan onze gedachten laten gaan en wat discussiëren met elkaar. Iedereen is bij deze uitgenodigd om mee te lopen.

Datum:           27 September
Locatie:           Prinsenbos Naaldwijk (gelegen aan de Grote Achterweg)
Verzamelen:     vanaf 12.00 uur
Start:              12.30 uur.

Voor de liefhebbers is er na afloop een kopje koffie

Voor vrede is moed nodig. De moed om te geloven dat vrede mogelijk is, om tegen de stroom in te roeien en je uit te spreken en toch door te gaan. Iedereen ter wereld kan iets voor vrede doen, maar daar is durf voor nodig. De durf om vrede te bezingen, van de daken te schreeuwen en op de muren te schrijven. De durf om de politiek ter verantwoording te roepen en over je eigen grenzen heen te kijken. De durf om mensen aan te spreken en uit te nodigen om mee te doen ongeacht iemands achtergrond.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.