Vredeswandeling 2013

02 oktober 2013 -

Voorbereid en georganiseerd door de regionale MOV groep Westland/Delflanden vond deze wandeling plaats op zondag 29 september. In de kerkzaal van de Josephkerk te Wateringen werden 38 mensen welkom geheten door diaken Dits die meteen uitleg gaf over wat de bedoeling was van deze wandeling: stilstaan bij Act for Peace. In Syrie domineert het geweld, zoals in vele delen van de wereld waar oorlog is. Onderbelicht blijft de onuitputtelijke stroom van geweldloos verzet, vandaar dat wij met deze vredeswandeling onze betrokkenheid willen tonen met al die mensen die zich inzetten voor de vrede. Iedere deelnemer kreeg een papieren duifje met de opdracht om daar aan het eind van de wandeling een “vredesgedachte” op te schrijven.

Na het openingsgebed gingen we gezamenlijk, in kleine groepjes op pad. Onderweg bespraken we de thema’s die per groep werden meegegeven. Hoe ga je om met conflictsituaties in eigen omgeving? Wat betekent vrede voor jou? Hoe kunnen wij een oorlog stoppen? Wanneer ben je een vredesactivist?
Een prachtige zon begeleidde ons door Wateringen heen naar het Hofpark. Er werd onderling goed gediscussieerd. In het Hofpark was het verzamelen en in een grote kring rond kaarsjes en vredesduifjes gaven we aan elkaar de boodschap door die men had opgeschreven n.a.v. de discussies. Elke boodschap werd eerst voorgelezen waarna de acclamatie: God, geef ons vrede!
Pastor Dist besloot met een gebed waarna we samen het lied zongen over onze eigen ogen, die zien hoe de aarde wordt verscheurd, maar die blind en onmeedogend ontkennen wat gebeurt! (Het lied tegen de 3e wereldoorlog) Hierna mochten enkele kinderen een mand open doen om de vredesduiven los te laten. Gezamenlijk kozen we een van de opgeschreven teksten die we aan iedereen door willen geven:
Als wij onze trots doorbreken
En onze hebzucht laten gaan
Dan zal de duisternis gaan breken
En er vrede doen ontstaan.

De vrijwillige bijdrage die  in de daarvoor bestemde bus gestopt werd, bedroeg € 65,-- en dat is overgemaakt naar IKV Pax Christi.

Klik hier voor de fotoreportage

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.