Vieringen in Poolse taal nu ook in de zomer

08 juli 2013 -

Zoals bekend, is er elke derde zondag van de maand een Eucharistieviering in de Poolse taal in de RK kerk van Honselersdijk. Enkele jaren geleden is er begonnen met 2 vieringen per jaar. Vorig jaar was er maandelijks een viering met een zomerstop in juli, augustus en september. We hebben gemerkt dat een vaste regelmaat belangrijk is voor een groeiend aantal kerkbezoekers. Daarom heeft het bestuur van de Poolse parochie besloten om ook in de zomermaanden elke derde zondag een Eucharistieviering in Honselersdijk te houden. Regelmatig wordt er door de Poolse arbeidsmigranten gevraagd om een wekelijkse viering in Westland. Dat is echter nog niet mogelijk omdat de agenda van Pastoor S. Trypuc met 4 zondagse vieringen in achtereenvolgens Den Haag, Rotterdam, Hillegom en Leiden, al vol zit. Alleen wanneer er een extra Poolse priester naar Nederland komt en in Zuid Holland wordt gestationeerd, wordt het mogelijk om wekelijks in het Westland de Eucharistie in het Pools te vieren.

De eerstvolgende Eucharistieviering in de Poolse taal wordt gehouden op zondag 21 juli om 17.30 uur. Vanaf 17.00 uur is er gelegenheid om te biechten. Heeft u medewerkers of collega’s uit Polen of als buren, geef dan onderstaand bericht aan hen door. Vriendelijke dank voor uw medewerking.

Msze Swiete w jezyku polskim w niedzielę dnia 21 lipca 2013.
Msze Świętą w języku polskim, która odprawiona będzie w niedzielę dnia 21 lipca 2013 godz. 17.30 (możliwość spowiedzi od godz.17.00). Adres kościoła (Onze Lieve Vrouw van Goeden Raad): Dijkstraat 23, 2675 AV Honselersdijk.
(Polska Parafia pw. NMP Gwiazdy Morza; www.parafia.nl  tel. 010-4770066)

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.