Viering Byzantijnse liturgie met Utrechts Byzantijns Koor

06 april 2015 -

Op zondag 17 mei wordt in de H. Jacobuskerk te Schipluiden de Byzantijnse liturgie gevierd. Dat is de liturgie zoals die voornamelijk wordt gevierd in de orthodoxe kerken. Maar ook de rooms-ka­tholieke kerk kent christenen van de Byzantijnse traditie. De Byzantijnse liturgie kent een zeer rijk ritueel. Heel de liturgie wordt gezongen, waarbij de vaak ontroerende zang een permanente dialoog vormt tussen voorganger en koor. Iconen spelen in deze liturgie een belangrijke rol.

Voorganger tijdens deze vie­ring is pastor Dolf Langerhuizen, pastoor van de parochie Maria Sterre der Zee te Den Haag Noord (misschien heeft u hem op 15 maart j.l. gezien op TV tijdens het geloofs­gesprek met Leo Feijen). De viering wordt opgeluisterd door het Utrechts Byzantijns Koor onder leiding van Grigori Sarolea.

Ter voorbereiding op deze viering wordt op dinsdag 12 mei een inleiding verzorgd over de oorsprong en de karakteristieken van de Byzantijnse liturgie. Deze bijeenkomst wordt gehouden in parochiecentrum De Schelp, Burgemeester Musquetiersingel 29 te Schipluiden, aanvang 20.00 uur, inleider is Paul Brenninkmeijer. De viering op zondag 17 mei begint om 10.30 uur in de H. Jacobuskerk, Burgemeester Musquetiersingel 56 te Schipluiden.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.