Vastenmaaltijden in het Westland

17 februari 2016 -

In de Veertigdagentijd zijn er in meerdere kernen Solidariteitsmaaltijden, ook wel vastenmaaltijden genoemd. Allen zijn het eenvoudige maaltijden, meestal alleen soep, brood en water, soms een eenvoudige maaltijd. Soms met thema, lezing en gebed, af en toe ook met uitleg Hongerdoek. In een aantal kernen zijn het Oecumenische bijeenkomsten in één kerk of afwisselend in 3 kerken. In andere kernen is het alleen maar in de parochiekerk, maar is wel iedereen welkom.

De vrijwillige bijdragen zijn voor goede doelen, in het ene geval voor het Vastenaktieproject (Oeganda), bij andere (vaak Oecumenische) bijeenkomsten voor een goed doel in de regio. U bent allen van harte welkom aan deel te nemen aan één of meerdere vastenmaaltijden. Graag wel even van te voren opgeven bij de organiserende parochie. Bord, bestek en beker zelf meenemen.

Maasdijk Interkerkelijk op vrijdag 19 februari in Concordia, aanvang 18.00 uur (gaven bestemd voor de Voedselbank Westland.)

Honselersdijk    
op vrijdag 4 maart in de KOM-In, aanvang 18.00 uur. Opbrengst is voor Vastenaktie. Margot de Zeeuw, medewerkster Vastenactie, komt een presentatie geven over het projectland Oeganda (met foto’s en film).

Poeldijk Voltviering in het teken van de Vastenaktie op zondag 6 maart om 9.30 uur.

De Lier op zondag 6 maart om 17.00 uur tot 18.15 uur (Oecumenisch met alle Lierse kerken) in de zijbeuk van de parochiekerk H.H. Martelaren van Gorcum (opbrengst voor Vluchtelingenwerk Westland). Spreker: Vluchtelingenwerk.

Naaldwijk

Vastenmaaltijden op (18.00 uur):
27 februari in de Ontmoetingskerk,
 3 maart in de Oude Kerk Herberg, 
10 maart in de Adrianuskerk - Hofstede

Monster De Hervormde Gemeente Ter Heijde  woensdag 3 maart,
Protestantse Gemeente Monster (De Hoeksteen):  woensdag 10 maart
Machutusparochie: woensdag 17 maart. De bijeenkomst wordt gehouden in        “FataMorgana” in de Choorstraat 99 aanvang 18 uur.

Wateringen /
Kwintsheul
op woensdag 2 maart in het parochiehuis van de St. Jan de Doper in Wateringen.

Inloop vanaf 17.00 uur

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.