Vastenmaaltijden in het Westland

19 februari 2015 -

In de 40 dagentijd zijn er in meerdere kernen Solidariteits-maaltijden, ook wel vastenmaaltijden genoemd. Allen zijn het eenvoudige maaltijden, meestal alleen soep, brood en water, soms een eenvoudige maaltijd. Soms met thema, lezing en gebed, af en toe ook met uitleg Hongerdoek. In een aantal kernen zijn het Oecumenische bijeenkomsten in één kerk of juist afwisselend in 3 kerken. In andere kernen is het alleen maar in de parochiekerk, maar is wel iedereen welkom.
De vrijwillige bijdragen zijn voor goede doelen, in het ene geval voor het Vastenaktieproject (school in Benin), bij andere (vaak Oecumenische) bijeenkomsten voor een goed doel in de regio. Graag van te voren opgeven bij de organiserende parochie. Bord, bestek en beker zelf meenemen.

Wateringen : woensdag 4 maart, gezamenlijk met 3 kerken in de Josephparochie, opbrengst project Benin

Maasdijk: op vrijdag 6 maart in Concordia (oecumenisch)

Monster op de donderdagen 05, 12 en 19 maart (oecumenisch in 3 kerken), opbrengst voor actie Benin

  • donderdag   5 maart  in De Hoeksteen Protestantse Gemeente Monster
  • donderdag 12 maart  in Ontmoetingscentrum ‘Irene’ Hervormde Gemeente Ter Heijde
  • donderdag 19 maart  in gebouw O.J.O.S. van de Machutusparochie.

’s Gravenzande houdt samen met Heenweg 4 maal een Agape/Liefdesmaaltijd van 19.00 tot 19.30 uur, op 4 en 18 maart in het Lambertuskerkje in de Heenweg, en op 11 en 25 maart in de Hoeksteen in 's-Gravenzande. Agape/Liefdesmaaltijd: Er wordt een verhaal verteld (dat doorloopt over de 4 bijeenkomsten), bidden een gebed, zingen een lied en delen met elkaar symbolisch Matze-brood en druivensap.

Honselersdijk op vrijdag 13 maart om 18.00 uur, opbrengst voor actie Benin

De Lier op zondag 15 maart  om 17.00 uur tot 18.15 uur (Oecumenisch met alle Lierse kerken) in de zijbeuk van de parochiekerk H.H. Martelaren van Gorcum, opbrengst voor inloophuis Karma.

Naaldwijk op 5, 12 en 19 maart om 18.00 uur tot 19.00 uur (organisatie andere kerken), opbrengst voor Hospice Beukenrode

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.