Vastenmaaltijd met als thema: open je handen

29 maart 2015 -

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn er in de maand maart drie vastenmaaltijden gehouden en de initiatieven waren genomen door de Raad van Kerken Monster / Ter Heijde. De deelnemende kerken waren: de Protestante Gemeente Monster (Kampschöerstraat), de Hervormde Gemeente Ter Heijde en de Machutusparochie uit Monster. 
Op 19 maart werd de afsluitende oecumenische vastenmaaltijd gehouden in Ojos onder leiding van drie gebedsleiders van de Machutusparochie. Er waren ruim vijftig belangstellenden aanwezig afkomstig uit de bovengenoemde  gemeenschappen. Door middel van zang, gebeden en een sobere maaltijd werd er stilgestaan bij de vastentijd.
Eerst werd er aandacht geschonken aan het hongerdoek 2015 met de vraag: GOD OF GOUD, HOEVEEL IS GENOEG? Na de lezingen werd door een van de aanwezigen (een Armeense vluchteling uit Ter Heijde) het Onze Vader in het Armeens op een indrukwekkende wijze gezongen en daarna nog eens door iedereen gebeden. De sobere maaltijd werd genuttigd alvorens het slotlied werd ingezet.
De dienst werd besloten met een verhaal over grenzeloos samenleven in Benin. Daar werd het doel van de vastenactie belicht en kon men een vrijwillige bijdrage leveren voor de bouw van een middelbare school in Benin. De opbrengst hiervan leverde het fantastische bedrag op van ruim € 224. Heel hartelijk dank hiervoor. Enkele foto’s vindt u terug in het fotoalbum.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.