• rkWestland
  • > Nieuws
  • > Vastenaktie 2012, U T O P I A Het droombeeld van Broeder Urbanus.

Vastenaktie 2012, U T O P I A Het droombeeld van Broeder Urbanus.

07 maart 2012 -

Een beter leven voor de boeren in Campina Grande, Het Noordoosten van Brazilië. Met de komst van de paters Redemptoristen in 1952, kwam ook broeder Urbanus die in 1951 in Brazilië was aangekomen. Aan hem werd de bouw van  kerken en kloosters toevertrouwd. Na het gereedkomen van de bouwwerkzaamheden, keek hij echter uit naar ander werk. Met zijn medebroeders zocht hij naar andere mogelijkheden het bestaan van de arme boeren te verbeteren. Voor een aantal problemen wist hij wel een oplossing en zo werd broeder Urbanus in de gelegenheid gesteld zijn vindingen verder te ontwikkelen. Steeds met de bedoeling de nieuwe technieken toepasbaar te maken voor het droge klimaat in de regio van Campina Grande. In 1993 bouwt hij het eerste waterreservoir, gemaakt van betonnen cementplaten, waarvan er inmiddels al vele duizenden zijn geplaatst in de regio en daarbuiten. Bij alle nieuwe ontwikkelingen had men steeds voor ogen:  
a. het bestrijden van de erosie
b. de kwaliteit van de grond verbeteren
c. leren omgaan met onregelmatige regenval.

Om de trek van de bevolking van het platteland naar de stad te ontmoedigen, worden mensen gestimuleerd tot het opzetten van een eigen bedrijfje in de regio. Hiervoor is de scholing van jongeren van groot belang. Naast de Middelbare opleiding voor techniek is er nu een 2 - jarige cursus in agricultuur. De proefboerderij van het klooster en de daarbij aanwezige faciliteiten helpen het geleerde in praktijk brengen. Vastenaktie 2012 wil deze studenten tegemoet komen in het financieren van een deel van hun studie. Samen met de federatie Sint Franciscus en de parochies Onze Lieve Vrouw (Sion) en de Sint Ursula (Delft) streven wij voor 25 leerlingen tenminste 23.000 euro bijeen te brengen.
Giften voor dit project kunt u overmaken op ING bankrekening 60 17 949 t.n.v. Parochie St. Jan de Doper, MOV Westland, met vermelding van gift Vastenaktie 2012. 

Namens de gezamenlijke MOV’s van de federatie, Toos van Vliet.

 

 

 

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.