Vastenactie Pelgrimstocht 2017

31 januari 2017 -

Voor de zevende maal houdt Vastenactie een driedaagse pelgrimstocht. En wel van donderdag 6 april tot en met zaterdag 8 april 2017. Drie dagen lang wandelen over de heuvels en door de dalen van Zuid-Limburg. Iedere dag vertrekt u vanaf conferentieoord Abdij Rolduc, Heyendallaan 82 in Kerkrade om ongeveer 20 km, soms een klein beetje meer, te pelgrimeren. 

Bezinning en thema
Pelgrimeren ter bezinning op onszelf en onze levensstijl, maar ook om geld in te zamelen voor het centrale Vastenactieproject in El Salvador. Onderweg houden we halt voor momenten van bezinning. Voor onszelf, voor onze tochtgenoten, voor medemensen in El Salvador of elders op de wereld, voor Gods Schepping.

‘Eilanden van Hoop’, het jaarthema van Vastenactie 2017, vormt het uitgangspunt voor bezinningsmomenten die we iedere dag zowel aan het begin, tijdens en aan het einde van de pelgrimswandeling zullen houden. In San Salvador proberen kerkelijke instellingen ‘Eilanden van Hoop’ in te richten om zo te bouwen aan een meer vreedzame en rechtvaardige samenleving in stad en land. We willen stil staan bij de vraag hoe wij een ‘Eiland van Hoop’ kunnen zijn.

Voor meer informatie kijk op de website van Vastenactie.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.