Van kerktelefoon via kerkradio naar kerkomroep

14 juni 2015 -

Als men vroeger door ziekte of ouderdom niet meer in staat was om naar de kerk te gaan, bestond er de mogelijkheid om een aansluiting te krijgen op de kerktelefoon. Bijna elke parochie in het Westland had daar wel op een of andere manier een oplossing voor. Zo was er een door de PTT (ja, wie kent dat nog!) apart aangelegd lijnennet beschikbaar. Echter elke aansluiting moest worden aangevraagd en apart worden aangesloten. Tussen aanvraag en feitelijke aansluiting zat betrekkelijk veel tijd en voor elke nieuw aansluiting moest flink betaald worden. Deze methode maakte het lastig om snel te reageren op bijvoorbeeld een plotselinge (kortstondige) ziekte van een betrokken parochiaan. In 2002 werd het veel eenvoudiger toen CAI-Westland met een nieuw systeem kwam om via hun kabelnet kerkradio te gaan verzorgen. Nu was het mogelijk om snel op een aanvraag te reageren. Zo kon men jarenlang luisteren naar de eigen kerk en/of naar de kapel van enkele verzorgingstehuizen. Dit heeft jaren, soms met wat storingen, redelijk goed gewerkt. Maar aan het eind van 2014 kwam Caiway met de mededeling dat zij per 1 augustus 2015 gaan stoppen met het doorgeven van kerkradio.

Kerkomroep
De nieuwe, eigentijdse manier van signaaldistributie is tegenwlogo kerkomroep Honselerdijk.jpgoordig het internet. Daarom zijn de parochies van Wateringen, Kwintsheul, Honselersdijk en Poeldijk in zee gegaan met de sIKN die dat voor de kerken verzorgt. De parochie in Monster was al aangesloten, maar heeft besloten uitzendingen (alleen voor abonnees). Ook andere parochies in het Westland hebben interesse getoond voor deze manier van kerkradio. Kerkradio via Kwintsheul.jpgkerkomroep maakt het zo ook mogelijk dat u niet meer alleen maar uw eigen kerk kan ontvangen, maar ook de andere aangesloten kerken in het Westland. Zo was onlangs de presentatieviering van de nieuw pastor Smulders in Honselersdijk via het internet voor en door IEDEREEN te volgen. Dit brengt het samen kerk-zijn in het Westland nog dichterbij.

Hoe werkt het?
U kunt de vieringen rechtstreeks of achteraf beluisteren via logo kerkomroep Poeldijk.jpg
www.kerkomroep.nl of via onze eigen website www.rkwestland.nl --> voor iedereen --> durf te geloven --> kerkradio en klik dan op de gewenste naam van de parochie. Als u een smartphone of tablet heeft, kunt u de kerkomroep-app laden en de gewenste kerk(en) kiezen en opslaan in ‘Mijn kerken’ . Zo bent u wereldwijd in staat om betrokken te blijven bij de vieringen in uw kerk(en) in het Westland.logo kerkomroep - Wateringen Jan.jpg

Heeft u zelf geen internetaansluiting maar wilt u wel de kerkuitzending(en) van uw eigen kerk ontvangen, informeer dan eens bij uw eigen parochiesecretariaat wat de mogelijkheden zijn. Ook met alle andere vragen kunt u bij het parochiesecretariaat terecht.

 logo kerkomroep - Wateringen Joseph.jpg

 

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.