Twee diakenwijdingen voor bisdom Rotterdam

17 juni 2013 -

Op 15 juni 2013 ontvingen Franck Baggen en Bertijn Prins in aanwezigheid van ruim 600 belangstellenden hun diakenwijding in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal te Rotterdam. Bisschop Van den Hende was hoofdcelebrant in concelebratie met onder meer rector N. Schnell van Bovendonk, rector W. Bakker van Vronesteyn en meerdere priesters van het bisdom Rotterdam. Ook waren ruim vijftien diakens aanwezig. Diaken P. Schuurmans, Bisschoppelijk Gedelegeerde voor de permanent diakens, presenteerde de wijdelingen.
Bisschop Van den Hende zei in zijn homilie: "In het wijdingsgebed wordt gesproken over het dienstwerk van de tafels, de tafel van de eucharistie en de tafel van de armen, van mensen in concrete noden. Waar het gaat om de eucharistie staat de diaken in dienst van het woord en de verkondiging ervan, assisteert de diaken aan het altaar en deelt hij de eucharistische gaven uit. Het dienstwerk van het diakenambt is verbonden met Christus zelf. Christus is aanwezig in het woord van de Schrift (Hij is het levende Woord), in het sacrament van de eucharistie (Hij is het levende Brood) en wij mogen de Heer herkennen in de naaste (Mt. 25). Als diaken zul je de liefde van de Heer die je ontvangt in de eucharistie, uitdragen en delen met anderen. Diaken zijn betekent dat je in de kracht van de heilige Geest met beide benen in de wereld mag staan, om te getuigen van Jezus Christus, Dienaar van allen. Ik vertrouw er op dat jullie als diakens van de Kerk van Rotterdam deze dienstbaarheid met een open hart en een luisterend oor, in grote verbondenheid met de Heer en Zijn Rijk gestalte geven."

Diaken Franck Baggen is met ingang van 1 augustus benoemd tot lid van het pastoraal team van de parochie H. Theresia van Avila te Hendrik Ido Ambacht, Zwijndrecht, Dordrecht, Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht.
Diaken Bertijn Prins is met ingang van 1 september benoemd tot lid van het pastoraal team van de parochie Sint Maarten te Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Sassenheim en Warmond.
In de viering werd gecollecteerd voor het Fonds Diaconie en Caritas waarmee het bisdom Rotterdam zich wil inzetten voor mensen in nood.

Klik hier voor meer foto's (Picasa).

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.