Try-out: “GvL in een ander akkoord”

05 februari 2014 -

Bij veel jongerenkoren en middenkoren wordt de gezangenbundel Gezangen voor liturgie, kortweg GvL (’de bruine bundel’), niet zoveel gebruikt. Vaak wordt gezegd dat het repertoire dat er in staat niet meer van deze tijd is. Dat is jammer, want er staan wel mooie liederen in, hoewel dat natuurlijk een kwestie van smaak is. Maar toch is het zo dat mensen in de kerk graag meezingen met liederen uit GvL, en ook dat je makkelijker kunt samenwerken met andere koren in je parochie als je een aantal liederen gemeenschappelijk hebt.

De NSGV biedt aan jongeren- en middenkoren combo-arrangementen die afgestemd zijn op hun combo-bezetting. Er wordt gestart met een pilot van 6 liederen. Uiteindelijk is het echter de bedoeling dat er zo’n 25 tot 30 arrangementen beschikbaar komen. Deze liederen zullen worden geselecteerd op hun bruikbaarheid voor midden- en jongerenkoren (modern taalgebruik, muziek) en de invulling van het kerkelijk jaar.

NSGV bisdom Rotterdam organiseert op zaterdagochtend 1 maart 2014 een bijeenkomst waarop we de eerste 6 nieuwe arrangementen presenteren. Ook gaan wij vertellen hoe het project er verder gaat uit zien. De 6 arrangementen zijn van bekende melodieën zodat iedereen meteen kan meezingen.

Zaterdag 1 maart 2014 van 10.00 tot 12.30 uur, Benedictus en Bernadettekerk, Sir Winston Churchilllaan 372 in Rijswijk
Aanmelding vóór 21 februari 2014: pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl onder opgave van naam, adres, woonplaats, en namens welk koor je aanwezig bent. Klik hier voor de folder.

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.