• rkWestland
  • > Nieuws
  • > Tour of Faith: geloofsontmoetingen van jongeren met de bisschop gaan van start

Tour of Faith: geloofsontmoetingen van jongeren met de bisschop gaan van start

05 december 2013 -

In januari start er in het bisdom een nieuw initiatief voor jongeren: Tour of Faith. Iedere tweede zondag van de maand zal er in een parochie een jongerenontmoeting plaats vinden met de bisschop. Op zondag 12 januari geeft RKJ Delft de aftrap voor deze Tour of Faith.

Jongeren uit het hele bisdom zijn welkom. Steeds zijn jongeren uit een andere parochie gastheer van de ontmoeting. De ontmoetingen bestaan uit een eucharistieviering, geloofsgesprek en een maaltijd. De ontmoetingen zijn een nieuwe manier om de jongeren uit het bisdom regelmatig met elkaar en met de bisschop in contact te brengen. Doordat Tour of Faith verspreid door het bisdom plaats vindt, kunnen jongeren deelnemen aan ontmoetingen bij hen in de buurt.

Tour of Faith begint steeds om 15.00 uur met een eucharistieviering, waarin mgr. Van den Hende voor zal gaan. De aanwezige jongeren verzorgen zelf de muzikale ondersteuning en uit hun midden zullen ook enkelen de rol van lector en acoliet vervullen. De middag wordt vervolgd met een geloofsgesprek. Steeds wordt een ander thema besproken en uitgediept. De jongeren uit de gastparochie verzorgen een eenvoudige maaltijd als afsluiting.

De eerste etappe van deze Tour of Faith zal in Delft plaatsvinden, Maria van Jessekerk, Burgwal 20. Het onderwerp van het geloofsgesprek zal in het teken staan van Daden van Liefde, het themajaar van het bisdom Rotterdam. Jongeren uit het bisdom die aan de eerste Tour of Faith mee willen doen, zijn daarvoor van harte uitgenodigd.

Aanmelden voor Tour of Faith in Delft kan via pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.