Thema avonden RKJ Westland ook in 2015!

05 januari 2015 -

De jongerengroep RKJ Westland kan tevreden terugkijken op 2014. De eerste vier thema-avonden zijn goed bezocht en er zijn vele leuke reacties geweest.
In 2015 gaan wij dus gewoon verder met een maandelijkse thema avond op de derde woensdag van de maand. Elke avond heeft een vaste opbouw. De avond begint om 18.00 uur met een mis in de sacristie van de Adrianuskerk. Daarna is het tijd (rond 19.00 uur) om met elkaar te gaan eten. Deze maaltijd wordt door een aantal jongeren zelf bereid. Om 20.00 uur begint de verdieping van de avond met een inleiding door een (gast)spreker, daarna een discussie, gesprek of andere werkvorm. De avond wordt rond 22.00 uur afgesloten en is er tijd om na te praten en te drinken.

21 januari - thema BIDDEN
Bidden is een belangrijk onderdeel in het geloof. Iedereen bidt wel eens. Waarom bidden we? Waarom is het zo belangrijk? Gastspreker deze avond is Robin Bulsing (jongerenpastor Evangelische Kerk Westland).

18 februari - thema DIACONIE
Op deze thema avond, op de dag van Aswoensdag, zal diaken Ronald Dits ons meenemen met het thema naastenliefde. Een goed thema om de vastentijd mee te beginnen.

18 maart - thema PAASTRIDUüM
Paastridu.. wat?!  Ja, het Paastriduüm. Het Paastriduüm is de periode die begint met de avondmis van Witte Donderdag en loopt tot en met de vespers van Paaszondag, waarin lijden, dood en verrijzenis van Christus worden herdacht.
Een hele belangrijke gebeurtenis voor ons als Christenen. Wat gebeurt er nu precies, waarom? Pastoor Tjeerd Visser (pastoor in Heilige Theresia van Ávila Parochie in Dordrecht e.o.) zal ons deze avond uitleg geven over alle gebeurtenissen in het Paastriduüm.

Ben jij tussen de 16-30 jaar, dan is dit helemaal iets voor jou! En neem gerust een vriend of vriendin mee. Bent u niet in de gelukkig leeftijd om binnen de doelgroep te horen, maar kent u wel iemand? Vertel hem/haar over deze leuke jongerengroep.

Samen met leeftijdsgenoten verdiepen in het geloof, op zoek gaan naar God en ervaringen met elkaar delen. Jongeren uit Westland en omgeving zijn van harte welkom. Wil je mee eten? Stuur een e-mail naar info@rkjwestland.nl.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.