• rkWestland
  • > Nieuws
  • > Theatervoorstelling ‘De Omzieners’ op 19 april 2017 in de Emmauskerk Den Haag

Theatervoorstelling ‘De Omzieners’ op 19 april 2017 in de Emmauskerk Den Haag

07 april 2017 -

Op woensdagavond 19 april a.s. wordt de theatervoorstelling ‘De OmZieners’ uitgevoerd in de Emmauskerk, Leyweg 930 in Den Haag. Vanaf 20.00 uur is de kerk open. De voorstelling begint om 20.30 uur. Een ieder is van harte welkom. De entree is gratis. Na afloop wordt de mogelijkheid tot een vrije gift geboden. Zo kan iedereen bijdragen wat zij/hij wil of kan.

‘De OmZieners’ is gemaakt en wordt, onder auspiciën van de Joseph Wresinski Cultuurstichting, gespeeld door een multicultureel gezelschap van mensen met een levenservaring van armoede en professionele theatermakers. Met ‘De OmZieners’ nemen zij langs de weg van theater deel aan het maatschappelijk debat rond armoede en de participatiesamenleving. Het thema van waaruit de voorstelling is gemaakt, is compassie: “Het voelen van de pijn van de ander in jouw hart”.

Na afloop is er de mogelijkheid om in informele setting met elkaar en met mensen van de theatergroep in gesprek te gaan. Wellicht kunnen we de vraag bespreken hoe wij een samenleving kunnen opbouwen, waaraan mensen die leven in een kwetsbare situatie het beste van zichzelf kunnen bijdragen.

Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst. Dan weet u zeker dat u een plaats heeft. Aanmelden kan per e-mail.

Achtergrondinformatie en thema
Het jaar 2016 was door de Paus uitgeroepen tot het Jaar van Barmhartigheid. Dat heeft de mensen van de theatergroep aangezet na te denken over wat barmhartigheid eigenlijk betekent. Gewoonlijk wordt bij barmhartigheid gedacht aan kwetsbare mensen. Barmhartig zijn met de armsten. Maar wat als jijzelf in armoede leeft, zoals de meesten van de theatergroep? Wat betekent barmhartigheid dan? Barmhartig zijn met jezelf is een lastig ding. Barmhartig zijn met de sterkeren dan maar? De omgekeerde wereld? Of is er nog een soort overkoepelende barmhartigheid die alles en iedereen overstijgt? De Braziliaanse bisschop Dom Helder Camara zegt: “Mens, heel de schepping kijkt naar je en stelt zich vele vragen.” Dat klinkt naar een barmhartigheid die alles en allen overstijgt.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.