Terugblik Vredeswandeling 18 september 2016

19 september 2016 -

Een stralende zon...een prachtige dag! Met ca. 25 mensen kwamen we bijeen in het Prinsenbos te Naaldwijk. Er volgde een korte kennismaking met elkaar en met de beide leden van Vredesorganisatie Pax: Mathieu Hermans en Anton Quist. Van Mathieu kregen we informatie over het werk van Pax (www.vredesweek.nl)

Daarna gaf John van den Enden (Regionale MOV en medeorganisator) een korte inleiding over  de invulling van dit samenzijn, waarna we in groepjes op pad gingen. Bedoeling was: het thema “vrede verbindt,”  met elkaar zichtbaar maken en bespreken. De stellingen, die vooraf werden uitgedeeld, gaven voldoende gespreksstof voor onderweg.

De wandeling leverde mooie en diepgaande gesprekken op, maar voor iedereen was ook duidelijk dat de wereldvrede bewerkstelligen in een uurtje Prinsenbos niet haalbaar zou worden. Het mooie gedicht dat Mathieu , voorafgaand aan de wandeling, liet horen, bevestigde onze eigen ervaringen: vrede vindt je in jezelf,  je familie, je parochie, je buren, je eigen omgeving, …..

De afronding in het “Prinsenbostheater” waarbij iedereen genoot van de koffie/ thee die door de vrijwilligers van het Prinsenbos werd geserveerd, was intensief , be-vredig-end en sfeervol. Iedereen kreeg de mogelijkheid om een vredesboodschap op te schrijven en die door te geven aan de ander. Mathieu had zijn gitaar weer meegebracht en zong o.a. vol overgave het prachtige Franse chanson: “toutes est possible” (alles is mogelijk) waarna we met elkaar nog een half uur genoten van het terugblikken op een bijzondere middag.

Alle deelnemers hebben genoten van deze bijzondere en intieme bijeenkomst en zijn overtuigd dat ook deze Vredeswandeling weer heeft bijgedragen aan een traditie die verder uit mag groeien tot een jaarlijkse Westlandse Vredeswandeling manifestatie waarbij iedereen zich mag aansluiten.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.