Succesvol project 'Bouwen voor hun toekomst'

04 juli 2017 - Algemeen federatie nieuws

Tijdens de Vasten hebben veel parochies en scholen zich ingespannen om geld bijeen te brengen voor de bouw van een zestal schoollokalen voor voortgezet onderwijs in Sanyang in Gambia. In de 25 deelnemende kerken is bij de vieringen aandacht gegeven aan het project en is geld ingezameld voor het project. Een paar keer zijn er vastenmaaltijden gehouden (soms samen met een PKN-kerk) waarvan de opbrengst voor het project was. Zes basisscholen hebben het project ondersteund door ieder op een eigen wijze aandacht te besteden aan de school in Gambia en is aan de kinderen verteld over de ander manier van leren in Gambia met de volle klassen. De vastenposters zijn op veel plaatsen opgehangen. Ook is van de presentatie met de foto’s dankbaar gebruikgemaakt.

Op dit moment is de totaalopbrengst nog niet helemaal bekend, maar het ziet er naar uit dat er ruim voldoende is bijeengebracht, zodat de Bisschoppelijke Vastenactie het zal aanvullen tot het doelbedrag van € 46.000. De Vastenactie heeft een eerste termijn betaald aan het bisdom in Gambia.
Er is door het Secretariaat voor Katholiek Onderwijs van het bisdom van Banjul onderhandeld met een lokale bouwondernemer en die heeft van het bisdom de opdracht gekregen om het schoolgebouw neer te zetten. Het Rooms-Katholieke bisdom heeft de opdracht gegeven aan een Islamitische aannemer, wat symbolisch is voor de St. Vincent de Paul Lower Basic School, want daar krijgen zowel christen- als moslimkinderen onderwijs!

Op zaterdag 6 mei is men begonnen met het aanvoeren van de materialen en het graven van de geulen voor de fundering. De aannemer huurt lokale krachten in, zodat ook mensen uit het dorp betrokken zijn. Bij dit artikel horen een paar foto’s, die gemaakt zijn bij het begin van de werkzaamheden. Dankzij uw/jullie inspanning en bijdragen is het project succesvol afgesloten, is men met de bouw begonnen en kunnen de kinderen van Sanyang straks verder gaan met leren en werken voor hun toekomst. Heel hartelijk bedankt.

Bartjan Kerklaan en Marija en Kees Ruigrok

 

 

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.