"Hoe wij tot God de Vader kunnen komen"

27 oktober 2014 -

15 oktober heeft er weer een thema-avond van RKJ Westland plaats gevonden in het parochiehuis in Naaldwijk. Maar liefst 15 jongeren waren bij deze tweede bijeenkomst aanwezig die werd geleid door Pater Johan van de Broeders van Sint-Jan. Alvorens de thema-avond begon was er eerst een eucharistieviering met de jongeren waarbij Pater Johan ook voor ging. Vervolgens schoven we zoals inmiddels gebruikelijk weer met iedereen aan tafel om een maaltijd te nuttigen.

Na een heerlijke, en vooral gezellige maaltijd (overigens in drie gangen) met veel nieuwe jongeren, nam Johan ons mee in zijn verhaal over hoe wij tot God de vader kunnen komen. Met veel theologische onderbouwing, en duidelijke voorbeelden en tekeningen wist hij dit op een enthousiaste en begrijpelijke manier over te brengen. In de kern van het verhaal beschreef hij hoe lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden waren, en hoe essentieel Jezus in dit verhaal is. Na dit inspirerende diepgaande stukje theorie hebben we met de jongeren nog veel nagepraat over zijn verhaal onder het genot van een drankje en een hapje. Uiteindelijk mag er gesproken worden over een zeer geslaagde, inspirerende en mooie avond met een groep jongeren vanuit het hele Westland.

In de volgende bijeenkomst die gaat plaats vinden op woensdag 19 november gaan verschillende gastsprekers het met ons hebben over het begrip ‘roeping’. Pastor Straathof zal samen met nog drie andere personen uitleggen wat dit precies is en hoe we kunnen luisteren naar de roeping die God in ons hart gelegd heeft. Iedereen die geïnteresseerd is voor deze thema-avond en tussen de 16 en 30 jaar willen we hierbij graag uitnodigen (iets jonger of ouder is ook geen punt).
Schrijf ook alvast woensdag 17 december in je agenda, de thema-avond in december staat in het teken van Kerst.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.