Rituelen en symbolen - uitleg en betekenis

05 maart 2016 -

U komt geregeld of af en toe naar een viering. Of u heeft misschien een taak binnen de liturgie, bijvoorbeeld als koster, koorlid, acoliet of lector. Of u bent lid van een werkgroep op liturgisch gebied. Er wordt veel gezegd en gedaan in een viering. Het is voor u zinvol en hopelijk kunt u ervan genieten. Maar misschien denkt u ook wel eens: wat betekenen al die handelingen nu eigenlijk? En al de dingen die gebruikt worden, de paaskaars, wierook… En waarom is de voorganger nu opeens in het paars gekleed, terwijl het de vorige keer groen was?

Het pastorale team organiseert een avond over rituelen en symbolen in vieringen, in de liturgie. Concreet zal deze bijeenkomst georganiseerd en gegeven worden door Eli Stok, als onderdeel van zijn stage als priesterstudent. Hij zal o.a. spreken over: Hoe geven rituelen kleur aan ons geloof? Hoe brengen symbolen licht in ons leven? En wat betekent de liturgische kalender voor een gelovige?

Van harte welkom op deze bijeenkomst, op vrijdagavond 15 april a.s. inloop vanaf 19.30 uur, om 20.00 uur beginnen we. De avond wordt gehouden op de pastorie van Poeldijk, Voorstraat 111. De deelname is gratis.  

U kunt zich opgeven t/m 8 april bij het centrale secretariaat van de parochiefederatie: info@rkwestland.nl. Graag tot ziens op deze avond over rituelen en symbolen.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.