Programma Jaar van het Geloof bisdom Rotterdam

30 juli 2012 -

Met een Pontificale Eucharistieviering wordt op 11 oktober in het bisdom Rotterdam het internationale Jaar van het Geloof geopend. Mgr. J.H.J. van den Hende is de celebrant in deze H. Mis in de Basiliek H. Liduina te Schiedam, in concelebratie met de aanwezige priesters.

Van 11 oktober 2012 tot 24 november 2013 wordt wereldwijd in de Rooms-Katholieke Kerk het Jaar van het Geloof gevierd. Paus Benedictus XVI heeft dit bijzondere jaar in zijn brief Porta Fidei van 11 oktober 2011 aangekondigd. Het jaar is een uitnodiging aan alle gelovigen voor een authentieke en hernieuwde bekering tot de Heer. ‘Een jaar dat is opgebouwd uit een waarachtige belijdenis van het geloof, een intensieve viering van het geloof en een daadwerkelijk getuigenis van het geloof’, schrijft de bisschop van Rotterdam Mgr. dr. J.H.J. van den Hende in zijn uitnodigingsbrief.

Het bisdom Rotterdam heeft een jaarprogramma ontwikkeld dat met gebed, studie en ontmoeting alle ruimte wil geven aan de viering van het Jaar van het Geloof. Het programma is opgebouwd uit elementen van leren, vieren en dienen en kent een diversiteit aan thema’s over verschillende momenten van het jaar verspreid.

Op de website van het bisdom, www.bisdomrotterdam.nl, is een speciale pagina over het Jaar van het Geloof, die geregeld wordt geactualiseerd. Hier is ook het jaarprogramma te vinden.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.