PINKSTERVOETTOCHT FRANCISCAANSE BEWEGING 2012

09 maart 2012 -

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de Franciscaanse Pinkstervoettocht 2012, van 25 tot en met 28 mei in Denekamp. Deze jaarlijkse voettocht vindt voor de 43e keer plaats. Thema is: ‘Kijk en zie’, het jaarthema van de Franciscaanse Beweging. Dit biedt het overkoepelende onderwerp voor uitwisseling en bezinning tijdens dit inspirerende weekend, dat elke keer weer een feest van ontmoeten en bezinnen is.
We zijn te gast in Huize Elisabeth in Denekamp. Vanuit dit klooster van de zusters franciscanessen maken we dagelijks dagtochten in het prachtige Twentse land van 16 km (of 8 km halve afstand) in groepen van acht tot tien deelnemers. Naast de loopgroepen voor volwassenen zijn er ook een kinder- en tienergroep en een groep voor jongvolwassenen. Ouders kunnen gevraagd worden om bij de kindergroepen te assisteren. De ‘voettocht’ komt tot stand door de samenwerking van deelnemers en organisatoren. En corvee hoort er ook bij…

Elke morgen is er een wegzending, met voedsel voor overdag (een gespreksonderwerp). En elke avond is er een gezamenlijke viering die het thema weer wat verder uitdiept. We vieren met Pinksteren in een aanstekelijke sfeer het feest van het bezielde ‘gaande zijn’ in een Agapè-samenkomst. Op zaterdag- en zondagavond is er een aanbod van diverse workshops, dansen, zingen en disco.

Dit jaar zijn we gehuisvest in een bijzonder eigentijds, goed geoutilleerd gebouw. Er zijn veel kleine kamers (voor 2 tot 3 personen). Het aantal bedden is echter beperkt; de meeste gasten zullen als vanouds hun matje uit moeten rollen of hun luchtbed op moeten pompen. Er is helaas dit jaar geen mogelijkheid tot kamperen.  

Verdere informatie en opgave bij: http://www.franciscaansebeweging.nl

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.