Pelgrims schenken pastores een Franciscus kazuifel

06 oktober 2014 -

Tijdens de feestelijke eucharistieviering in Poeldijk op het feest van Sint Franciscus, 4 oktober, werd aan het pastoraal team van de parochiefederatie een cadeau aangeboden. Door een van de pelgrims die deelgenomen had aan de bedevaart naar Assisi-Rome in mei van dit jaar, werd het woord genomen en onthulde zo wat de zoektocht naar "de geheimen van Franciscus" hebben voortgebracht. na het aanbieden van dit geschenk heeft de pastoor een zegbede uitgesproken om vervolgens dit prachtige Franciscus-kazuifel aan te trekken en ons voor te gaan in de viering.

Hieronder de tekst die door één van de pelgrims werd uitgesproken.

Op 10 mei jongstleden vertrokken 123 pelgrims vanuit het Westland naar Assisi en Rome voor een bedevaart met als thema ‘De geheimen van Franciscus’.  De bestemming van deze bedevaart was niet zomaar gekozen. Als 11 parochies en 12 kerken de naam Sint Franciscus tussen duin en tuin dragen, dan is onze zoektocht naar Franciscus een juiste keuze. Onze naam verwijst niet alleen naar pastoor Franciscus Verburgh, maar net zo goed naar Franciscus van Assisi.
Op onze weg naar paus Franciscus in Rome zijn we eerst door de streek Umbrië getrokken, de streek waar Franciscus geleefd heeft.
En zo kwamen we via zijn levenspad in Santa Maria degli Angeli. Deze monumentale kerk werd over een kleine kapel heen gebouwd, de zogenaamde Portiuncula, dat de heiligste plaats voor de Franciscanen is. Hier ontving de jonge Franciscus van Assisi een helder besef van zijn roeping.
Juist hier in Santa Maria degli Angeli waren het enkelen onder ons die een spontane heldere ingeving kregen toen ze daar iets heel moois zagen hangen. Iets wat in onze parochiefederatie eigenlijk niet zou mogen ontbreken. Zeker niet als je de naam Franciscus met ere mag dragen. En het zal vast en zeker geen toeval geweest zijn dat we in onze zoektocht naar de geheimen van Franciscus dit prachtige Franciscus-kazuifel tegen kwamen.

Aan u, pastoraal team van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin, willen alle pelgrims die in mei van dit jaar deelgenomen hebben aan de Westlandse bedevaart naar Assisi en Rome, dit prachtige Franciscus-kazuifel aanbieden.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.