Op bedevaart naar Kevelaer 20-21 augustus

19 juli 2013 -

Elk jaar bezoeken honderdduizenden mensen de Mariabedevaartplaats Kevelaer. Sinds haar ontstaan is het een internationaal bedevaartsoord. Al meer dan 350 jaar vindt hier een verbroedering tussen de volkeren plaats. Wie naar het genadebeeld kijkt ziet de kleine, onopvallende aardse beeltenis van de hemelse koningin, die de toeschouwer haar Zoon laat zien. Dit prentje zegt ieder die ervoor open staat: God wil in alles wat klein en alledaags is zijn hemelse nabijheid laten oplichten. Een bedevaart naar Kevelaer kan meehelpen om in het dagelijkse leven de nabijheid van God te bespeuren.

De geschiedenis vertelt ons dat in 1819 er voor het eerst een Westlandse bedevaart naar Kevelaer is gehouden. De Sint Jan de Doperkerk in Wateringen diende als verzamelpunt voor Westlandse bedevaartgangers, de organisatie lag in handen van een broederschap. Vier vaandels, processiestaven en drie prachtige glas-in-loodramen herinneren ons nog aan die tijd. Oude tijden willen we doen herleven met een Westlandse bedevaart naar Kevelaer op 20 en 21 augustus 2013.

Op 20 augustus vertrekken we om 07.00 uur vanuit Wateringen per luxe touringcar naar Kevelaer. Nog voor de lunch brengen we onze bedevaart kaars naar de Genade kapel met aansluitend een korte rondleiding over het heiligdom. In de middag lopen we de grote kruisweg. Op 21 augustus hebben we een eucharistieviering voor de Westlandse pelgrims. Nog voor ons vertrek uit Kevelaer zullen we met een danklof in de kaarsenkapel onze bedevaart afsluiten. Vertrek uit Kevelaer ca. 15.30 uur, aankomst in Wateringen zo rond 18.30 uur.

In alle kerken vindt u een folder met alle informatie over deze bedevaart. Deze folder is ook te vinden op de website www.westlandsebedevaarten.nl Maar u kunt ook de contactpersoon in uw parochie benaderen. Kosten € 125,00 p.p, toeslag eenpersoonskamer € 20,00.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.