Op 19 en 20 augustus 2014 naar Kevelaer

19 juli 2014 -

Vorig jaar is een oude traditie weer tot leven gebracht: De Westlandse bedevaart naar Kevelaer! Het is een prachtige tweedaagse bedevaart geworden, die om een vervolg vraagt. Sinds jaar en dag gaan Westlanders op bedevaart naar Kevelaer in Duitsland, waar Maria vanaf 1641 vereerd wordt. Vanuit de Sint Jan de Doperparochie in Wateringen werd deze tocht georganiseerd door een broederschap. Vroeger ging men met de trekschuit, later kwam de autobus. Vanaf de zestiger jaren liep de belangstelling terug en kwam er aan de jarenlange traditie een einde. Maar wat van waarde is gaat zelden verloren, er komt steeds meer belangstelling voor bedevaarten.

Op bedevaart gaan is een spirituele plaats bezoeken, een feest van ontmoeting met momenten van bezinning, maar ook gezelligheid. Elk mens met zijn of haar eigen gevoelens, intenties en verwachtingen. De een kerk-betrokken, de ander meer zoekend. Maakt niet uit, iedereen is welkom. Je doet samen een bijzondere ervaring op en komt verrijkt weer thuis en zegt: het heeft mij goed gedaan.
In Kevelaer zijn twee mooie kapellen uit de 17e eeuw op een plein met eeuwenoude lindebomen, een indrukwekkende basiliek en een prachtig kruiswegpark. Het is ook een gezellige plaats waar het goed toeven is. Gaat u mee naar Kevelaer?

Klik hier voor meer informatie over deze bedevaart.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.