Oecumenische vastenmaaltijden in de Veertigdagentijd

14 februari 2016 -

In de 40-dagentijd doen we dingen vaak net even iets anders: door bezinning en door te vasten, richten we ons op God en onze naasten. We leven toe naar Pasen, het feest dat echte veranderingen mogelijk maakt. Dichtbij en ver weg bidden mensen om verandering in hun persoonlijk leven of  in de situatie in hun land. Vele christenen voelen dat ze elkaar tot steun zijn.

Eet voor de verandering eens anders en schuif maar aan!

De Hervormde Gemeente Ter Heijde, de Protestantse Gemeente Monster en de RK Parochie H. Machutus bieden hiertoe de mogelijkheid door drie vastenmaaltijden te organiseren. De sobere maaltijden van soep en brood worden omlijst door momenten van bezinning, gebed, zang en voordracht waarin het thema  ‘Zet een stap naar de ander …’ nader wordt toegelicht. Met elkaar eten is bij uitstek hét moment om elkaar te ontmoeten, met elkaar van gedachten te wisselen. Na afloop kunt u een vrijwillige bijdrage doneren, welke ten goede komt aan het 40-dagenproject in Ghana en het Vastenaktie-waterproject in Oeganda.

De vastenmaaltijden beginnen om 18.00 uur, duren ongeveer een uur en zijn steeds op een donderdagavond in maart:

  • donderdag   3  maart  in Ontmoetingscentrum ‘Irene’ Hervormde Gemeente Ter Heijde
  • donderdag 10  maart  in De Hoeksteen Protestantse Gemeente Monster
  • donderdag 17  maart  in gebouw Fata van de Machutusparochie.
    U bent van harte welkom!

U kunt zich voor de maaltijden aanmelden op het secretariaat [0174-213253], via de mail: machutus@rkwestland.nl  of via de aanmeldingsstrook op de flyer van Vastenmaaltijden 2016. Deze flyers vindt u achter in de kerk. I.v.m. de organisatie verzoeken wij u zich vóór 1 maart a.s. aan te melden.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.