Oecumenische vastenmaaltijden in de Veertigdagentijd

23 februari 2015 -

In de 40dagentijd doen we dingen vaak net even iets anders: door bezinning en door te vasten  richten we ons op God en onze naasten. Hoe gaan we ons voorbereiden op Pasen? Eet voor de verandering eens anders en schuif maar aan! De Protestantse Gemeente Monster, de Hervormde Gemeente Ter Heijde, en de RK Parochie H. Machutus bieden hiertoe de  mogelijkheid door drie vastenmaaltijden te organiseren. De sobere maaltijden van soep en brood worden omlijst door momenten van bezinning, gebed, zang en voordracht waarin het thema  ‘Open je handen …’ nader wordt toegelicht.
Met elkaar eten is bij uitstek het moment om elkaar te ontmoeten, met elkaar van gedachten te wisselen. Na afloop kunt u een vrijwillige bijdrage doneren, welke ten goede komt aan de Westlandse Voedselbank en het Vastenaktieproject in Benin. De vastenmaaltijden beginnen om 18.00 uur, duren ongeveer een uur en zijn steeds op een donderdagavond in maart:

  • donderdag   5 maart  in De Hoeksteen Protestantse Gemeente Monster
  • donderdag 12 maart  in Ontmoetingscentrum ‘Irene’ Hervormde Gemeente Ter Heijde
  • donderdag 19 maart  in gebouw O.J.O.S. van de Machutusparochie.
    U bent van harte welkom!

U kunt zich voor de vastenmaaltijden aanmelden op de intekenlijsten in de kerken  of via de aanmeldingstrook op de flyer ‘Vastenmaaltijden 2015’.
Telefonische aanmelding is ook mogelijk bij vertegenwoordigers van de Raad van Kerken:

mevr. Greet Schoenmaker: 0174-245 777, mevr. Mieke Schmalen: 0174-246 758, of het
secretariaat Machutus: 0174-213 253 op ma-wo-vr ochtend. I.v.m. de organisatie verzoeken wij u wel zich vóór 2 maart a.s. aan te melden.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.