Oecumene & 500 jaar Reformatie

25 februari 2017 -

Dit jaar wordt breed “500 jaar Reformatie” gevierd. Op 31 oktober 1517 sloeg Maarten Luther zijn 94 stellingen op het ‘prikbord’ van de kerk in Wittenberg. Dit gaf onverwacht de doorstoot tot een omwenteling van kerkelijk Europa. Is het na 500 jaar nog altijd te betreuren, of valt er ook iets te vieren? Hoe dan ook, in beide tradities zijn – goddank, ondanks menselijk falen – toch ook vele goede sporen bewandeld of tot ontwikkeling gekomen. Naar de toekomst kijkend staan we als kerken voor grote gemeenschappelijke vragen. We hebben elkaar gaandeweg steeds meer nodig.

Voor dit thema heeft de Raad van Kerken Monster -Ter Heijde aan Zee dr. Arjan Plaisier uitgenodigd te komen ‘doorpraten’ op woensdag 22 maart a.s. in De Hoeksteen, Burgemeester Kampschoërstraat 25 te Monster. Aanvang 20.00 uur; vanaf 19.30 staan de deuren open en is er koffie/thee. Dr. Plaisier kan ons het belang verhelderen van Oecumene voor de Kerk op weg naar morgen!

Vorig jaar verscheen in de Protestantse Kerk in Nederland de Nota “Kerk op weg naar 2025”. Behartenswaardige opmerkingen worden daarin gemaakt over het zoeken naar de Eenheid met de Kerk van Rome, (en evenzo met andere Kerken). We hopen dat we met elkaar op deze avond inspiratie opdoen voor nieuwe aanzetten tot Eenheid van Kerken in onze regio.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.