• rkWestland
  • > Nieuws
  • > Nog tien dagen voor vertrek... Wereldjongerendagen van 13 t/m 31 juli in Rio

Nog tien dagen voor vertrek... Wereldjongerendagen van 13 t/m 31 juli in Rio

03 juli 2013 -

Nog maar tien dagen en de gelukkige jongeren die een ticket bij elkaar hebben kunnen sparen vertrekken naar de andere kant van de Atlantische Oceaan én naar de andere kant van de evenaar. Er zijn vier Nederlandse reizen naar de Wereldjongerendagen waar de jongeren zich voor konden inschrijven. Margrit Stijger gaat met de reis 'Binding' en Yvonne Tran gaat met de reis 'Hart en Handen', variant Campo Belo mee.

Thuisblijversprogramma WJD@Home
Voor alle jongeren van 16 t/m 30 jaar, die om verschillende redenen niet mee kunnen naar Rio, organiseert Jong Katholiek deze zomer het perfecte alternatief: WJD@Home. Dat zijn Wereldjongendagen, maar dan in eigen land. In de stad Delft maak je alle belangrijke momenten van het slotweekend van de WJD mee, maar er staat nog meer op het programma. WJD@Home vindt plaats van donderdagavond 25 t/m zondag 28 juli in Delft.

Media
RKK en Jong Katholiek doen samen verslag van de Wereldjongerendagen in Rio, met name via internet en social media. Op de WJD-website doen Rolanda Correia en Roderick Vonhögen dagelijks verslag via video’s, blogs en fotoverslagen. Zij volgen de Nederlandse deelnemers die vanuit Nederland naar Rio afreizen. Daarnaast brengt een gezamenlijke internetredactie het laatste nieuws. Onder meer over Paus Franciscus, want voor hem zijn het de eerste WJD waar hij als Paus bij aanwezig zal zijn.

Facebook en Twitter
Natuurlijk is het laatste WJD-nieuws ook te volgen op de Facebookpagina en het Twitteraccount van Jong Katholiek. Dit gebeurt nu al dagelijks en de berichtgeving zal tijdens de WJD alleen maar toenemen.
twitter.com/JongKatholiek
www.facebook.com/jongkatholiek

Programma
Via internet, facebook, twitter en andere social media kunnen we de jongeren 'achteraf' volgen. Maar wilt u echt weten wat de Margrit en Yvonne gaan doen? Klik dan hier voor hun programma overzicht.

Radio en televisie
RKK zal ook op radio en televisie speciale uitzendingen verzorgen die in het teken staan van de WJD:

Radio
•Kruispunt Radio (Radio 5): iedere zaterdag in juli om 14.00 uur.
•Wereldjongerendagen Rio (Radio 5): vanaf 22 juli elke dag om 19.00 uur.

TV
•Geloofsgesprekken (Nederland 2): zondag 21 en 28 juli om 10.10 uur.
•WJD-slotviering live (Nederland 2): zondag 28 juli om 14.30 uur.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.