Nieuwe Poolse priester voor het Westland

11 januari 2016 -

Per 1 januari is er een tweede Poolse priester in het Bisdom Rotterdam benoemd. Met de komst van pastor Mariusz Sokolowski zal er voortaan elke zondag om 17.30 uur een Eucharistieviering in de Poolse taal gehouden worden in de parochiekerk van Honselersdijk.
Pastor Mariusz Sokolowski (36 jaar) is, nadat hij in Gdansk zijn opleiding aan de zeevaartschool had afgerond, in 1998 zijn priesteropleiding in Poznan gestart. In 2005 volgde zijn priesterwijding, waarna hij werd aangesteld als pastor in een parochie in het Noordwesten van Polen. Na vervolgens 4 jaar een bestuurlijke functie te hebben vervuld, voor de Orde van Poolse priesters die in het buitenland werkzaam zijn, heeft pastor Sokolowski van 2013 t/m 2015 als pastor in het Duitse Ruhrgebied gewerkt.

In het Bisdom Rotterdam werkt Pastoor Slawomir Trypuc tot nu toe in heel Zuid Holland en verzorgt elke derde zondag van de maand een Eucharistieviering in Honselersdijk. Pastoor Trypuc zal vanaf nu alleen de noordelijke helft van de provincie voor zijn rekening nemen. Mariusz Sokolowski wordt pastoor voor de Poolse migranten in de zuidelijke helft van Zuid Holland, waartoe ook het Westland behoort. Daarom zal er voortaan elke zondag en op feestdagen in Honselersdijk om 17.30 uur een Eucharistieviering zijn in de Poolse taal. Voorafgaand aan de vieringen is er tussen 17.00 uur en 17.30 uur gelegenheid voor een persoonlijk gesprek met pastoor Sokolowski.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.