Nederlandse WJDers vertrokken

15 juli 2013 -

De Nederlandse jongeren die van 23 t/m 28 juli deel­nemen aan de Wereld­jongeren­dagen (WJD) in Rio de Janeiro, zijn zaterdag 13 juli vertrokken naar Zuid-Amerika. Voor hun vertrek ontvingen ze zaterdag­morgen gezamen­lijk een reiszegen op Schiphol.
De jongeren, waaronder onze eigen Margrit Stijger en Yvonne Tran, nemen deze week deel aan de zgn. Missionary Week, waarna ze doorreizen naar Rio de Janeiro, waar op 23 juli de Wereldjongerendagen van start gaan met een grootste openingsviering op Copacabana.

De Nederlandse WJD-pelgrims reizen zaterdag af naar vier verschillende locaties, te weten het Braziliaanse Fortaleza, Campo Belo (de reis van Yvonne), Almenara en het Surinaamse Paramaribo (de reis van Margrit). Daar aangekomen kunnen ze hun klok vijf uur terugzetten; het is in Brazilië/Suriname vijf uur vroeger dan in Nederland. Gedurende de Missionary Week ontmoeten de jongeren andere WJD-pelgrims uit verschillende landen, werken mee aan diaconale projecten, maken kennis met de Rooms-Katholieke Kerk in Brazilië en Suriname en bereiden zich samen voor op de Wereldjongerendagen.

Twee Nederlandse bisschoppen reizen mee met de Nederlandse jongeren om samen met hen deel te nemen aan het voorprogramma van de WJD. Mgr. De Jong, hulpbisschop van Roermond, reist naar Almenara en Mgr. van den Hende, bisschop van Rotterdam was al vooruit gevlogen om de jongeren in Suriname te ontvangen. In Rio de Janeiro sluiten twee andere bisschoppen aan voor de Wereldjongerendagen zelf: Mgr. Mutsaerts, hulpbisschop van ’s-Hertogenbosch en Mgr. Hendriks, hulpbisschop van Haarlem-Amsterdam.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.