Nationale Bedevaart Brielle - zaterdag 11 juli

15 juni 2015 -
In en om het Heiligdom van de HH. Martelaren van Gorcum (Rik 5, Brielle) vindt zaterdag 11 juli de Nationale Bedevaart plaats. Hoofdcelebrant in de Eucharistieviering is Mgr. J.H.J. van den Hende; het Emanuelkoor uit Roelofarendsveen verleent muzikale ondersteuning van de viering. Er is een speciaal jongerenprogramma.

Brielle is het bekendste bedevaartsoord van Zuid-Holland. In het jaar 1572 werden op deze plaats 19 Rooms-Katholieke geestelijken uit Gorcum gemarteld en opgehangen omdat ze weigerden hun geloof in de eucharistie af te zweren. Drie ‘jonge’ martelaren uit de vorige eeuw hebben in het heiligdom ook gedenktekenen gekregen: de heilige zuster Benedicta van het Kruis (Edith Stein), de zalige Karl Leisner en de zalige Titus Brandsma. Zij zijn alle drie martelaren van het naziregime ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en indrukwekkende geloofsgetuigen van ‘onze tijd’.

Programma Nationale Bedevaart
11.00 uur Eucharistieviering. Hoofdcelebrant: Mgr. Van den Hende. 
                   Koor: Emanuelkoor van H. Franciscusparochie, Roelofarendsveen
13.30 uur Rozenkransgebed / Jongerenprogramma
14.30 uur Kruisweg
15.30 uur Vesperviering met processie en pelgrimszegen

Fietsbedevaart vanuit Westland
Onze vertrekplaats dit jaar is de H. Machutuskerk in Monster. Dit omdat de norbertijn Adrianus van Hilvarenbeek met zijn kapelaan Jacobus Lacop, pastoor te Monster was, twee van de negentien priesters en kloosterlingen die gedood werden vanwege hun getuigenis.

We verzamelen die zaterdagochtend om 7.30 uur in de kerk van de H. Machtus, Choorstraat 105 te Monster. Na een kort meditatief moment en de pelgrimszegen vertrekken de fietsers om 08.00 uur. Er gaat een bezemwagen mee zodat niets in de weg staat om mee te gaan. De route loopt van Monster naar Maassluis waar we per veerboot oversteken naar het eiland Rozenburg en vervolgen zo onze weg naar het Heiligdom in Brielle. De terugweg loopt grotendeels via dezelfde route. Onderweg ontvangt u bij de veerpont een versnapering. Toch blijft de tocht een uitdaging: zorg dus voor een degelijke voorbereiding en een goede fiets of e-bike.

Aan deelname van deze Westlandse fietstocht van Monster naar Brielle en terug zijn geen kosten verbonden. De fietsers die in Monster starten krijgen daar hun ‘deelnemerskaart’. Op vertoon van deze kaart kunt u met de groep ‘gratis’ bij de veerboot over. De Westlandse bedevaart zorgt voor collectieve aankoop en betaling van de vervoersbewijzen. Misschien overbodig te vermelden of juist vanzelfsprekend: er wordt gefietst onder eigen verantwoordelijkheid. Meer informatie en opgave deelname op de website van de Westlandse Bedevaarten Fiets u ook mee op zaterdag 11 juli 2015?

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.