Miljoenen bekeken graf St. Franciscus op internet

13 juli 2013 -

Meer dan 18 miljoen mensen hebben de graftombe van Sint Franciscus van Assisi bekeken via de webcam die drie maanden geleden bij de tombe in de Umbrische stad Assisi is geplaatst. Dat hebben de minderbroeders conventuelen in Assisi laten weten. De kijkers kwamen uit 123 landen.

Webcam
De graftombe in de crypte van de Sint-Franciscusbasiliek kan nog steeds de gehele dag worden bekeken. Zie hier >>

Italië
De meeste belangstellenden (8 miljoen) waren Italianen. Franciscus is de patroonheilige van hun land. Ook in de Verenigde Staten, Duitsland, Canada en Spanje waren er meer dan een miljoen belangstellenden. Op grond van deze cijfers concluderen de minderbroeders conventuelen dat Franciscus niet alleen voor de Italianen, maar voor de gehele wereld de populairste heilige is. Of de belangstelling ook te maken heeft met de verkiezing van paus Franciscus, de eerste paus die de naam van de 13e-eeuwse heilige uit Assisi draagt, is niet duidelijk.

Minderbroeders
Franciscus († 1226 ) was een bedelmonnik en stichtte de Orde der Minderbroeders. Na verschillende afsplitsingen bestaan er thans drie minderbroederordes: de franciscanen, de conventuelen en de kapucijnen.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.