Meeting om met kerken nieuw jasje te zoeken

21 oktober 2016 -

Op donderdag 10 november organiseert de werkgroep Westland Missionair een meeting over jongeren en het geloof. Aanleiding voor de meeting is dat veel traditionele kerken de aansluiting met jongeren en gezinnen missen. De werkgroep zoekt daarom naar nieuwe vormen om het christelijk geloof te beleven.

De meeting is in partycentrum De Rank in De Lier, er is zowel een middag als een avondprogramma. Er zijn verschillende workshops met inspirerende praktijkverhalen. De band Crosspoint verzorgt de muziek. Ook uit Woerden komt een kerkelijk pionier haar praktijkverhaal delen. Meer informatie is te vinden op www.westlandsekerken.nl.

Aanjager
Tijdens de bijeenkomst stelt Bettelies Westerbeek zich voor. Zij werkt sinds juli dit jaar voor de werkgroep als ‘missionair aanjager’. Bettelies: ‘Ik heb de taak om de nieuwe initiatieven te begeleiden en te stimuleren. Hierbij put ik uit mijn ervaring als kerkpionier in Den Haag. Hier merk ik dat het evangelie ook vandaag de dag jonge mensen kan raken. En dat nieuwe vormen van de kerk een goede aanvulling zijn op de vertrouwde vormen.’

Kliederkerk
De werkgroep is sinds 2014 actief in het Westland en bestaat uit voorgangers van katholieke, protestantse en evangelische kerken. Ze willen de komende jaren vijf nieuwe initiatieven opstarten. Één van die initiatieven is een Kliederkerk. Bettelies: ‘Kliederkerk is in alles anders dan een gewone kerkdienst. Je voert er gesprekken met je kind over God, over Bijbelverhalen of  over de schepping. En dat terwijl je lekker aan het kliederen bent. Dat is voor ouders ontzettend leuk. En voor hun kinderen natuurlijk ook.’ Op verschillende plaatsen in het Westland zijn Kliederkerken van start gegaan. Zo zijn er in De Lier voor de eerste keer al meer dan honderd aanmeldingen.

Twee gespreksmeetings
De meeting is in De Rank, aan de van Weelystraat 2 in De Lier. Er zijn twee meetings, namelijk om 14:00 uur en om 19:30 uur. De band speelt alleen ‘s avonds. De organisatoren hopen dat er veel jongeren, pastores, predikanten, jeugdouderlingen en vrijwilligers in het jeugdwerk komen om mee in gesprek te gaan. Aanmelding vooraf is gewenst en kan via www.westlandsekerken.nl.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.