Activiteiten rond 1e lustrum parochiefederatie

12 mei 2016 -

Zoals u wellicht weet is het dit jaar vijf jaar geleden dat onze parochiefederatie Sint Franciscus, tussen duin en tuin, is gestart. Wat gaat de tijd toch hard. Maar ook: wat is er in die jaren veel gebeurd. We beseffen maar al te goed dat het nodig is elkaar te blijven inspireren en motiveren om ons voor de geloofsgemeenschappen in te blijven zetten. Met een reeks interviews van mensen die voor u wat minder bekend zijn maar binnen de federatie een wezenlijke rol vervullen, zullen we terugblikken maar zeker ook vooruitkijken. Federatie zijn betekent samenwerken maar wel de eigen zelfstandigheid behoudend. Samen zijn we sterk, alleen ben je misschien wel sneller maar samen kom je verder.

Tussen nu en half oktober zullen er een aantal activiteiten worden georganiseerd in het kader van ons lustrumfeest. U bent van harte uitgenodigd om daaraan deel te nemen, het staat open voor iedereen vanuit onze federatie en die daarbij betrokken wil zijn.

zaterdag 18 juni

interactieve bijeenkomst over de encycliek Laudato Si’
locatie: verenigingsgebouw Fata Morgana, Monster

zondag 3 juli

Wandel en fietstocht vanuit alle kerken naar een centraal punt binnen de federatie voor een gezamenlijke viering met als thema Verbondenheid

zaterdag 1 oktober

parochiebesturen en genodigden komen samen om elkaar te inspireren en de parochies vitaal te houden.

dinsdag 4 oktober

patroonsfeest, feestdag H. Franciscus,
bisschop Van den Hende zal voorgaan in de eucharistieviering
parochiekoren vormen één groot projectkoor
locatie: Onze Lieve Vrouw van Goeden Raad kerk in Honselersdijk

vrijdag 14 oktober

een dichter-verteller, poppenspeler-theatermaker neemt ons mee in het leven van Franciscus in de voorstelling ‘Francesco, het verhaal over een middeleeuwer'

Via de parochiebladen, de website en de digitale nieuwsbrief zal verdere informatie over de activiteiten worden verspreidt. Wij hopen op deze momenten velen van u te kunnen ontmoeten.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.