LIVE verslag bezoek paus Franciscus aan Assisi

30 september 2013 -

Paus Franciscus bezoekt op 4 oktober, de feestdag van Sint Franciscus van Assisi, het Umbrische stadje Assisi. RKK doet LIVE verslag op Nederland 2 en RKK.nl van dit bezoek dat 'historisch' belooft te worden. Paus Franciscus wordt op deze bedevaart naar het graf van de heilige aan wie hij zijn pausennaam heeft ontleend, vergezeld door de acht kardinalen die hem adviseren over de hervorming van de Kerk. Verwacht wordt dat de paus de aangekondigde versobering daar inluidt.

Wilfred Kemp, commentator van RKK over dit bezoek: 'Katholieken vieren op 4 oktober het feest van de heilige Franciscus (1182 - 1226). Hij kreeg een visioen van God: 'herbouw mijn kerk'. In die tijd was de Kerk corrupt, een puinhoop. Paus Franciscus is gekozen tot paus omdat hij grote hervormingen wil doorvoeren. Hij wil de Kerk 'herbouwen', in navolging van Franciscus. Iedereen verwacht dat hij in Assisi gaat vertellen hoe hij dat gaat doen: het belooft een historisch bezoek te worden!' Het programma van het bezoek is onlangs bekendgemaakt en is hier te lezen.

Openluchtmis live op Nederland 2
Rond 11.00 uur gaat de paus voor in een eucharistieviering op de Piazza San Francesco. Deze mis wordt live uitgezonden door RKK op Nederland 2 en van commentaar voorzien door Wilfred Kemp. Aan het einde van de mis wordt de paus toegesproken door de aartsbisschop van Perugia-Città della Pieve en de voorzitter van de Umbrische Bisschoppenconferentie. Verwacht wordt dat de paus tijdens de viering zijn plannen voor de toekomst van de Kerk bekend maakt. Na de viering gaat de paus lunchen met arme mensen van het plaatselijke opvangcentrum van Caritas.

RKK Bezoek paus Franciscus aan Assisi - Eucharistieviering, vrijdag 4 oktober om 11.00 - 12.30 uur bij RKK op Nederland 2.

Hele dag verslag op RKK.nl
Ook de website van omroep RKK doet de hele dag verslag van het bezoek. Foto-reportages, video-verslagen en live beelden zijn te vinden op www.RKK.nl

Paus Franciscus bezoekt 's-ochtends het heiligdom van San Damiano, waar ooit het kruis hing waarbij Sint Franciscus de mystieke opdracht kreeg om de kerk van Christus te herstellen. Ook staat een ontmoeting met arme mensen die door Caritas worden ondersteund op het programma. En Franciscus gaat naar de bovenbasiliek van Sint Franciscus, waar hij zal bidden bij de graftombe van de heilige Franciscus.

's-Middags een bezoek aan de Sint-Clarabasiliek waar de paus een groep clarissen toespreekt. Om 17.30 uur staat in de benedenstad het bezoek gepland aan de pauselijke basiliek van Maria ter Engelen, die is gebouwd boven de Portiuncula-kapel. Aansluitend vindt op het plein van de basiliek een ontmoeting met Umbrische jongeren plaats, waarbij de paus wordt toegesproken door de aartsbisschop van Spoleto-Norcia. Franciscus zal onder meer vier vragen van jongeren beantwoorden. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan het franciscaanse heiligdom Rivotorto, de plek waar Sint Franciscus en de eerste minderbroeders uiterst eenvoudige onderkomens hadden.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.