Kringloopwinkel Wateringen-Kwintsheul feestelijk geopend

18 november 2012 -

Op feestelijke wijze is op zaterdag 17 november 2012 de nieuwe kringloopwinkel van Wateringen-Kwintsheul aan de Gorzen 7 te Wateringen geopend. De openingshandeling werd verricht door burgemeester Sjaak van der Tak. In zijn openingsrede benadrukte de burgervader nog eens hoe mooi het is dat mensen zich volledig belangeloos inzetten voor de medemens door spullen die nog goed zijn een tweede leven te gunnen. ”Het initiatief dat ruim achttien jaar geleden genomen is door vijf kerken om de handen ineen te slaan (dat zouden ze vaker moeten doen!), is meer dan prijzenswaardig”. Met het kopen van een klein product in de vernieuwde winkel verrichtte de burgervader de openingshandeling, waarna een toast uitgebracht werd. “De openingshandeling was eigenlijk niet nodig geweest want vlak voor de toespraak van de voorzitter viel een glas champagne op de grond. En hoe doop je een nieuw schip? Juist ja, door er champagne tegenaan te gooien”.

Klik hier voor de fotoreportage

Kringloopwinkels zijn een niet meer weg te denken fenomeen in onze economie. Deze bedrijfstak, ontstaan vanuit idealisme, heeft de laatste jaren door een sterke progressie een belangrijke plaats in de samenleving veroverd. Daarnaast zijn het nog steeds heerlijke snuffelwinkels waar je goederen kunt vinden die nergens meer te koop zijn.

Een bijkomend voordeel van kringloopwinkels is, dat door het unieke aanbod, klanten hun inrichting geheel naar eigen smaak kunnen samenstellen, al dan niet rekening te houden met trends. Steeds meer woonprogramma’s en magazines geven aan dat juist dát unieke tafeltje, stoeltje of curiosa te vinden is in kringloopwinkels. Inmiddels hebben velen de weg naar de Kringloopwinkel Wateringen-Kwintsheul gevonden.

Dat hergebruik goed is voor het milieu heeft verder geen uitleg of betoog nodig. Wat veel mensen echter niet weten is dat kringloopwinkels geen subsidie ontvangen en dus afhankelijk zijn van het aanbod en de verkoop van goederen.

De nieuwe kringloopwinkel aan de Gorzen 7 te Wateringen is goed bereikbaar met ruime parkeergelegenheid. De winkel is ruim opgezet en overzichtelijk, vol met goederen van hoge kwaliteit.

Openingstijden:

Woensdag van 13.30 tot 17.00 uur
Vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur
Zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur 

Klik hier voor de fotoreportage

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.