Koninklijke onderscheidingen in het Westland uitgereikt

26 april 2013 -

Ter gelegenheid van Koninginnedag heeft burgemeester Van der Tak op vrijdag 26 april koninklijke onderscheidingen uitgereikt. De feestelijke uitreiking vond plaats in De Leuningjes in Poeldijk. In totaal ontvingen 27 Westlanders een koninklijke onderscheiding. Onder hen een aantal parochianen/vrijwilligers van onze parochies die op één of andere wijze zich bijzonder verdienstelijk gemaakt hebben voor de maatschappij. Alle gelukkigen van dit jaar van harte gefeliciteerd!

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau:
De heer N.B.M. Poort

De heer Poort vervult vanaf 1982 diverse functies binnen het kerkelijk leven. Daarnaast was hij van 1975 tot 1984 vicevoorzitter van de Stichting Katholiek Onderwijs in de gemeente Naaldwijk. Ook heeft hij gedurende vele jaren diverse bestuursfuncties vervuld binnen de vakbond CNV en de Stichting Bibliotheek Naaldwijk. Daarnaast is hij vanaf 2004 bestuurslid van het koor Cantate Domino te Den Haag en vanaf 2006 bestuurslid van de Kamer van Koophandel. Verder was decorandus actief  binnen de Woningstichting Naaldwijk. 

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
De heer S.C.M. van Bergenhegouwen uit Honselersdijk
De heer Van Bergenhegouwen is sinds 1998 vrijwilliger (vanaf 2008 bestuurslid) bij de Zonnebloem, afdeling Honselersdijk. Daarnaast is hij sinds 1997 vrijwilliger bij de M.O.V. (Missie Ontwikkeling Vrede)- werkgroep in Honselersdijk en bij de R.K. kerk in Honselersdijk. Ook heeft hij zich vele jaren ingezet voor de gym- en wandelvereniging Cito en de FNV Bouwbond.

De heer C.J.M. van Dijk uit ’s Gravenzande
De heer Van Dijk is sinds 1982 koster in de Heilige Lambertuskerk in Heenweg en als vrijwilliger actief binnen de parochie. Van 1987 tot 2012  was hij bestuurslid van de Stichting Jeugdwerk Heenweg. Vanaf 2001 is hij penningmeester van kookclub Cuisine Culinaire De Hoek.

De heer L.J.M. Dukker uit De Lier
De heer Dukker is vanaf 1975 vrijwilliger en bestuurslid van het verenigingsgebouw ‘De Ark van de Rooms Katholieke Parochie De Lier. Ook is hij al 13 jaar vrijwilliger bij het senioren pastoraat ten behoeve van de kerkelijke vieringen in het verzorgingstehuis ‘De Triangel’ te De Lier. Sinds 1968 vrijwilliger bij en koster van de H.H. Martelaren van Gorcumparochie en verricht daar verschillende werkzaamheden. Hij is 18 jaar lang penningmeester geweest van de Rooms Katholieke Land- en Tuinbouw Bond. En is sinds 2003 vrijwilliger bij de jeu-de-boulesvereniging ‘De Boullier’ in De Lier en draait daar wekelijks een bardienst.

De heer J.C.L. van Vree uit Kwintsheul
De heer Van Vree was van 1953 tot 1992 in diverse functies actief voor de afdeling Handbal van de Omnivereniging Quintus. Verder is hij al 23 jaar als vrijwilliger actief voor de St. Andreasparochie te Kwintsheul en sinds 2000 vicevoorzitter van de Katholieke Bond voor Ouderen te Kwintsheul. Daarnaast vervult hij functies bij de Kringloopwinkel Wateringen-Kwintsheul, de Buurtpreventie en de Senioren Advies Raad Westland.

De heer F.J.J. Zwinkels uit Kwintsheul
De heer Zwinkels is vanaf 1990 actief als vrijwilliger bij de St. Andreasparochie in Kwintsheul. Daarnaast is hij vanaf 2001 penningmeester van de Katholieke Bond voor Ouderen, afdeling Kwintsheul. Van 1970 tot 1981 was hij bestuurslid van de Drumband St. Gregorius en van 1981 tot 1991 medeoprichter, voorzitter van de supportersvereniging Klapper 81.

Mevrouw M.A.M. Nederpel-van Holsteijn uit Kwintsheul
Mevrouw Nederpel-van Holsteijn is reeds vanaf 1964 actief als vrijwilliger bij bibliotheek Westland, vestiging Kwintsheul.  Sinds 1992 ook vrijwilliger bij de St. Andreasparochie te Kwintsheul. Decoranda is coördinator van de werkgroepen Vormen en Dopen, werkt mee aan de actie Kerkbalans en bezorgt het parochieblad. Daarnaast is zij sinds 2003 mantelzorger.

De heer L.J.C. Kesselaar uit De Lier
De heer Kesselaar is vanaf 1995 vrijwilliger en voorzitter van het Liers Sport Overleg. Sinds 2005 is hij betrokken bij de huldiging van de Lierse jeugdkampioenen en is hij tevens actief ten behoeve van de sponsorwerving en organisator van de Lierse Sportmarathon. Ook is hij sinds 2002 vrijwilliger bij de gymnastiekvereniging S.V. De Lier en is hij medeorganisator van de wandelvierdaagse en verricht diverse hand- en spandiensten bij wedstrijden en andere activiteiten van de vereniging. Vanaf 2002  is hij gastheer van wijkcentrum ’t Anker in de Lier. Hier bereidt hij o.a. de toetjes voor de Open Eettafel en hij is actief bij het netwerkevenement de Beursvloer.

De heer J.C. van Paassen uit Naaldwijk
De heer van Paassen was van 1987 tot 2001 bestuurslid en pr-functionaris van de handbalvereniging ODIS in De Lier. Hij organiseerde verschillende grote evenementen en gebeurtenissen. Hij was de initiatiefnemer van het jaarlijkse 24-uurshandbaltoernooi. Daarnaast heeft de heer van Paassen gezorgd voor de financiële  realisatie van het jubileumboek “ODIS 1949 – 1999” en was hij actief als sponsorwerver bij de bouw van een nieuw clubgebouw. Van 1989 tot 1998 lid en van 1990 tot 1992 secretaris en sinds 1992 voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Coöperatieve Land en Tuinbouw vereniging Maasmond Westland. De heer van Paassen was als bestuurslid en 2e voorzitter van 1990 tot 1997 actief bij het regionale evenement Kom in de Kas. Ook was hij 15 jaar als initiatiefnemer en organisator betrokken bij het Varend Corso Westland.

Ook twee andere Westlanders, de heer T. van Bree en mevrouw C.W.M. Sta- Bol zijn in het kader van de Lintjesregen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen worden op een later moment aan hen uitgereikt in verband met afwezigheid vanwege vrijwilligerswerk in Kroatië.

Bekijk alle koninklijke onderscheidingen van 26 april

koninklijke onderscheidingen Westland 2013
Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.