Kloosterweekend: gebed, ontmoeting en stilte

10 januari 2014 -

In het weekend van vrijdag 4 t/m zondag 6 juli 2014 organiseert de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin en de werkgroep Bezinning-Beleving-Verdieping van de Oude Kerk en de Protestantse Gemeente Naaldwijk een kloosterweekend in de Sint Adelbertusabdij te Egmond.  ‘De schatkamer van het geloof, oude en nieuwe spiritualiteit’ is het thema dat de werkgroep Bezinning-Beleving-Verdieping aan dit seizoen heeft meegegeven. Dit kloosterweekend is een prachtige gelegenheid om kennis te maken met deze oude (en altijd weer nieuwe!) spiritualiteit.

Wij nemen deel aan het leven van de monniken van de orde van Sint Benedictus. Stilte, gebed, bezinning, gesprek en wandeling zijn belangrijke elementen van dit kloosterweekend. Het is een bijzondere ervaring om een paar dagen mee te leven op het ritme van de gebedstijden. Zo ontstaat er ruimte van ontmoeting met God en elkaar. De Sint Adelbertabdij heeft een geschiedenis die teruggaat tot de vroege Middeleeuwen. In de dertiger jaren van de vorige eeuw werd de abdij herbouwd. Het is een robuuste bakstenen gebouw in een landelijke omgeving, vlak achter de duinen. De monniken maken ook kaarsen en er is een winkel met spirituele boeken, abdijkaarsen en producten uit allerlei kloosters. Wij zullen ook een wandeling maken naar de Sint Adelbertusakker, de plek waar Adelbert, een van de leerlingen van Willibrord, ooit begraven werd. Meer informatie vindt U op de website van de abdij www.abdijvanegmond.nl

De kosten bedragen € 90,00. Er kunnen maximaal 16 deelnemers mee. U kunt zich opgeven bij het centraal secretariaat van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin, mevr. M. de Jong, Dijkstraat 25, 2675 AV  Honselersdijk, tel. 06 5147 7580 / email: info@rkwestland.nl. Vermeld bij de aanmelding even of u wel of niet parochie-/gemeentelid bent en, zo ja, van welke (St. Franciscus, Oude Kerk of Prot. gem.). We hopen op een spirituele ontmoeting!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.