Kloosterweekend 2017: oude en nieuwe spiritualiteit

29 september 2016 -

In het weekend van vrijdag 31 maart t/m zondag 2 april 2017 organiseert de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin een kloosterweekend in Abdij van Berne te Heeswijk. Het weekend wordt geleid door pastoraal werkster Els Geelen. Dit kloosterweekend is een prachtige gelegenheid om kennis te maken met deze oude (en altijd weer nieuwe!) spiritualiteit.

Wij nemen deel aan het leven van de monniken van de orde van Norbertijnen die volgens de regel van Augustinus leven. Stilte, gebed, en bezinning op weg naar Pasen zijn belangrijke elementen van dit kloosterweekend. Het is een bijzondere ervaring om een paar dagen mee te leven op het ritme van de gebedstijden. Zo ontstaat er ruimte van ontmoeting met God en elkaar. De Abdij Onze Norbertijnengemeenschap is de langst bestaande kloostergemeenschap van Nederland en kent een bewogen geschiedenis. De abdij werd gesticht in 1134, in het gehuchtje Berne aan de Maas, vlakbij Heusden. Door diverse onlusten moest men verhuizen en na rondzwervingen door Nederland is men uiteindelijk in 1857 in n de toenmalige pastorie van Heeswijk, het zogeheten Slotje, het oudste deel van ons huidige abdijcomplex gaan wonen. Er wonen nu 22 monniken, waaronder ook onze oud pastor H. Smulders. Hij is ingetreden op 27 augustus dit jaar. Daarnaast hebben ze een winkel met boeken en zelfgemaakte artikelen, zoals hun eigen bier, honing en kaarsen.

Deze abdij en gastenverblijf is ook toegankelijk voor minder valide. Meer info over de abdij vindt u op hun website www.abdijvanberne.nl  Wilt u meer informatie over deze retraite, kunt u een email sturen aan geelen@rkwestland.nl.

De kosten bedragen € 110,00 per persoon. Mochten de kosten voor u een probleem zijn om niet meer te gaan, neemt u dan contact op met geelen@rkwestland.nl

Er kunnen maximaal 20 deelnemers mee. U kunt zich opgeven voor 1 februari 2017 bij het secretariaat van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin, mevr. M. de Jong, email: info@rkwestland.nl. Dit kloosterweekend wordt ook aangeboden aan de PKN Naaldwijk. Graag bij opgave bij welke parochie / gemeente u hoort.

We hopen op een spirituele ontmoeting!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.