• rkWestland
  • > Nieuws
  • > Kloosterweekend 2016: ‘Waar vriendschap heerst en liefde, daar is God’

Kloosterweekend 2016: ‘Waar vriendschap heerst en liefde, daar is God’

12 november 2015 -

In het weekend van vrijdag 11 t/m 13 maart 2016 organiseert de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin een kloosterweekend in Abdij Postel te Mol (België). Het weekend wordt geleid door pastoraal werkster Els Geelen. ‘Waar vriendschap heerst en liefde, daar is God’ is het thema voor dit weekend. Dit kloosterweekend is een prachtige gelegenheid om kennis te maken met deze oude (en altijd weer nieuwe!) spiritualiteit.

Wij nemen deel aan het leven van de monniken van de orde van Norbertijnen die volgens de regel van Augustinus leven. Stilte, gebed, en bezinning op weg naar Pasen zijn belangrijke elementen van dit kloosterweekend. Maar ook een rondleiding door de abdij. Het is een bijzondere ervaring om een paar dagen mee te leven op het ritme van de gebedstijden. Zo ontstaat er ruimte van ontmoeting met God en elkaar. Abdij Postel heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 12de eeuw. Er wonen nu 20 monniken. Ze hebben een kaasmakerij en kruidentuin. In de abdijwinkel verkopen zij hun producten. Op de website www.abdijpostel.be kunt u meer informatie vinden. Wilt u meer informatie over deze retraite, kunt u een email sturen aan geelen@rkwestland.nl.

De kosten bedragen € 90,00 per persoon. Er kunnen maximaal 20 deelnemers mee. U kunt zich opgeven voor 1 februari 2016 bij het secretariaat van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin, mevr. M. de Jong, email: info@rkwestland.nl. Dit kloosterweekend wordt ook aangeboden aan de PKN Naaldwijk. Graag bij opgave bij welke parochie / gemeente u hoort. We hopen op een spirituele ontmoeting!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.