Jaar van het Geloof: oecumenische ontmoeting

29 oktober 2013 -

Van 11 oktober 2012 tot en met 24 november 2013 viert de Rooms Katholieke kerk wereldwijd het Jaar van het Geloof. Het jaar is een uitnodiging aan alle gelovigen voor een authentieke en hernieuwde bekering tot de Heer en wil aanzetten tot een waarachtige belijdenis van het geloof, een intensieve viering van het geloof en een daadwerkelijk getuigenis van het geloof.

In het kader van het Jaar van het Geloof organiseert het bisdom Rotterdam op donderdag 7 november 2013 een bijeenkomst voor personen die betrokken zijn bij de oecumene in het bisdom Rotterdam. Oecumene is een belangrijk item dat bij het nadenken over en het uitdragen van het eigen geloof niet mag ontbreken.

Deze bijeenkomst heeft naast de mogelijkheid van een hartelijke onderlinge ontmoeting en gezamenlijk gebed, ook een studieus element. Ds. G. Van Viegen uit Waddinxveen en de voorzitter van de werkgroep oecumene van het bisdom Rotterdam, dr. A. van der Helm, zullen ieder een korte inleiding verzorgen over het Handboek voor de Spirituele Oecumene van kardinaal Walter Kasper. Thema: in geloof verbonden!

Het programma van de bijeenkomst ziet er als volgt uit:
13.30 uur inloop met koffie en thee
14.00 woord van welkom
14.10 inleiding ds. Van Viegen
14.30 inleiding dr. Van der Helm
14.50 pauze
15.15 gesprek
16.00 woord van dank
16.15 vesperviering

De ontmoeting vindt plaats in de Ontmoetingskerk, Groensvoorde 3, 2742 DJ Waddinxveen.
De organisatie van deze dag is er mee gediend als U zich van te voren aanmeldt via het adres jaarvanhetgeloof@bisdomrotterdam.nl onder vermelding van “In geloof verbonden”.
U bent allen van harte welkom!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.