In de huiskamer van de parochie: Habemus Papam

06 november 2012 -

Evenals voorgaande jaren bieden wij u gedurende het winterseizoen driemaal de gelegenheid om naar een boeiende film te kijken en er daarna met elkaar over te praten. De eerste film die wordt vertoond op 25 november 2012, is Habemus Papam. Het is een film die op een amusante en prettige manier een inkijkje geeft in de rituelen bij de keuze van een nieuwe Paus. Het is een onderhoudende film met een prachtig decor. Habemus Papam is uniek, gezien de intieme beelden van het Vaticaan die 30 jaar geleden ondenkbaar waren. Ook de kloof tussen zielsbeleving in onze Kerk en de psychoanalyse wordt fraai en met humor in beeld gebracht.  

Habemus Papam begint met de dood van de paus en met het conclaaf dat zijn opvolger kiest. Eenmaal gekozen raakt de nieuwe paus in een diepe persoonlijke crisis, vanwege de vele verantwoordelijkheden die hem boven het hoofd hangen. Hierbij krijgt hij hulp van een psychoanalyticus, een rol die wordt vertolkt door Nanni Moretti. Habemus Papam ofwel 'We hebben een paus' zijn de woorden waarmee bekend wordt gemaakt dat het conclaaf een nieuwe paus heeft gekozen                      

Komt dat zien!!! We beginnen de filmavond met een kopje koffie om 19.30 uur in de "Kolenkit", de parochiezaal van de St. Joseph. Aanmelden is gewenst, zodat wij alles voor ieder klaar kunnen zetten.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.