Het Westlands bedevaartseizoen is weer begonnen

15 maart 2012 -

Samen op bedevaart, ieder met een eigen intentie, maar wel met de taal van ontmoeting. Na het succes van de Westlandse Bedevaart naar Lourdes in 2011 willen we in de parochiefederatie “Sint Franciscus tussen duin en tuin” het pelgrimeren wat meer onder de aandacht brengen. Ons doel is om samen met het pastoraal team van de parochiefederatie “Sint Franciscus tussen duin en tuin” voor zoveel mogelijk mensen bedevaarten en pelgrimsreizen mogelijk te maken. Voor jong en oud, voor mensen die goed  mobiel zijn maar ook voor hen die op zorg zijn aangewezen. Aandacht, zorg en passie voor de pelgrims kenmerken de reizen. Die aandacht en zorg begint al voor vertrek in het Westland en eindigt pas na de thuiskomst in het Westland. Er zijn altijd (gekwalificeerde) vrijwilligers beschikbaar om u te begeleiden wanneer dat noodzakelijk is en vooraf kenbaar is gemaakt. 

Hoe, wat, waar, wanneer en met wie? Hieronder vindt u een overzicht met informatie van bedevaarten en pelgrimstochten die we vanuit de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin in 2012 organiseren.

•Stille Omgang 17/18 maart 2012 - jongeren
•Stille Omgang 17/18 maart 2012 - volwassenen
•Brielle 7 juli 2012
•Oecumenische jongerenreis Taizé 7-15 juli 2012
•Maria Tenhemelopneming 15 augustus 2012
•Oogstdankdagen Heiloo 2 en 5 september 2012
•Lourdes 14-20 oktober 2012

De Westlandse parochiefederatie wil graag deelnemen aan de Nationale Bedevaart naar het Heiligdom van de Martelaren van Gorcum in Den Briel op zaterdag 7 juli 2012. Voor sommige deelnemers kan deze spirituele reis ook een sportief karakter krijgen. Het ligt in de bedoelling om op de fiets naar Den Briel te gaan. Op dit  moment wordt nagegaan of er al uitgeschreven fietsroutes richting Den Briel beschikbaar zijn. Mocht dat niet geval zijn dan is alle ondersteuning en of hulp om te komen tot een goede routebeschrijving zeer welkom. Heb je belangstelling om deze fietspelgrimage mede te organiseren, neem contact op met het secretariaat van de Stichting Bedevaarten Westland (0174 – 622 822 of info@westlandsebedevaarten.nl

Samen met de Protestantse gemeente te Naaldwijk organiseren we een reis naar Taizé van 7 t/m 15 juli 2012. De reis is bedoeld voor jongeren van 18 t/m 30 jaar. Kosten: € 195,- (verblijf in Taizé incl. maaltijden + vervoer per bus of auto). Elk jaar komen duizenden jongeren vanuit de hele wereld samen op een heuvel in Bourgondië (Frankrijk). Ze komen er om elkaar te ontmoeten, om te bidden en te zingen, om stil te worden en rust te zoeken, om na te denken over hun geloof en hun leven, om nader tot zichzelf, tot elkaar en tot God te komen. Meer informatie op de website en in de speciale folder.

In de Rooms-katholieke Kerk is Maria-Tenhemelopneming een hoogfeest en wordt steeds op 15 augustus gevierd. In veel (katholieke) landen is het nog steeds een wettelijke feestdag. Het in de volksmond gebruikte "Maria Hemelvaart" is volgens het katholieke geloof niet correct omdat Maria niet zelf ten hemel opsteeg maar door God in de hemel werd opgenomen. De viering wordt gehouden in de H. Machutuskerk te Monster met aansluitend lichtprocessie naar de grot achter de kerk.

De Land- en Tuinbouworganisatie L.T.O. Noord organiseert al sinds 1933 jaarlijks twee Oogstdankdagen in Heiloo. Deze vinden plaats op de eerste zondag in september en op de woensdag die daar op volgt, steeds in de kapel van Onze Lieve Vrouw ter Nood om 10.30 uur. Deze kapel bevindt zich aan de Kapellaan te Heiloo. Op de woensdagmiddag is er om 13.30 uur buiten een Sacramentsprocessie met gezang en rozenkransgebed. Vanuit het Westland bestaat veel belangstelling om daar aan deel te nemen en daarom wordt er op de woensdag busvervoer geregeld. (aangeboden)  

Ook dit jaar gaan we vanuit het Westland naar Lourdes, van 14 tot en met 20 oktober 2012. Omstreeks 07.00 uur vertrekken we per luxe naar Tourcoing in Frankrijk, aan de Frans-Belgische grens. Rond 11.00 uur vertrekt de TGV (hoge snelheidstrein) richting Lourdes waar u rond 20.00 uur arriveert. U heeft nog de mogelijkheid om een eerste bezoek aan de Grot te brengen na uw diner in het hotel. Zondag 20 oktber 2012 is het tijd om naar het Westland terug te keren. In de avond zult u weer in uw parochie aankomen. De prijs voor deze bedevaart bedraagt € 819,00 p.p. Jongeren wordt de mogelijkheid geboden van een (gedeeltelijk) eigen programma in Lourdes in combinatie met het actief zijn als begeleider en/of rolstoelduwer. De actieprijs voor deze jongeren in de Westlandse bedevaart bedraagt € 309,00 p.p.

In alle 11 parochies van deze parochiefederatie is er een contactpersoon die u kan informeren en adviseren over bedevaarten en pelgrimstochten, uw vragen kan beantwoorden en – indien gewenst – u helpt met de aanmelding. In onderstaand overzicht ziet u tot wie u zich kunt wenden.

plaats

contactpersoon

telefoon

 

 

0174 -

Maasdijk

Nel van der Arend

523543

Naaldwijk

Marga van Adrichem

626797

Honselersdijk

Ruud Overschie

882277

Hoek v Holland en Heenweg

Jacquelien de Bruijn

385515

s Gravenzande

Bep Borsboom

414833

s Gravenzande

Roos de Graaff

412559

Monster

Elly van Os

280880

Poeldijk

Carla van den Ende

242327

De Lier

Piet Koene

512623

De Lier

Anneke Bisschop

515876

Wateringen

vacature

 

Wateringen

Elleke van der Knaap

293822

Kwintsheul

Ineke van der Valk

627563

Op de website www.westlandsebedevaarten.nl vindt u alle informatie over de bedevaarten en pelgrimstochten die we dit jaar organiseren. Hier kunt u zich ook digitaal aanmelden voor de Taizé reis en de Lourdesbedevaart in oktober 2012.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.