Het tweede seizoen RKJ Westland van start!

10 oktober 2015 -

Na het eerste seizoen afgesloten te hebben met een barbecue (juni 2015) is na de zomer het nieuwe seizoen van RKJ Westland alweer begonnen. De start was op woensdag 16 september met als thema ‘de ontwikkelingshulp voorbij?’ Pastor Smulders was deze avond de spreker en heeft een mooie inleiding gegeven. Een nieuw seizoen betekende voor de RKJ een nieuwe locatie. Alle thema avonden zullen nu gehouden worden in de pastorie van de ‘Onze Lieve Vrouw van Goeden Raad’ parochie in Honselersdijk.

De thema avonden zullen wel de vertrouwde opbouw behouden. We starten met een (eucharistie)viering om 18.00 uur. Aansluitend zullen wij met elkaar eten, een van de aanwezige jongeren zorgt voor de maaltijd. Ca. 20.00 uur start de spreker met de inleiding op het thema om daarna met elkaar hierover in gesprek te gaan.

De thema’s van komend seizoen

21/10/15

Maria

18/11/15

De bijbel

16/12/15

Geboorte van Jezus

20/01/16

Week van gebed voor eenheid / gebedsgroep

17/02/16

Vastentijd

16/03/16

Sacrament van boete en verzoening

20/04/16

Doopsel

18/05/16

Geloof en socialmedia

15/06/16

Eind BBQ

Voor elke thema avond zijn er verschillende sprekers uitgenodigd. Zo zal bisschop Van den Hende in maart bij ons komen om te vertellen over de biecht, het sacrament van boete en verzoening. Eli Stok, de priesterstudent die in het Westland stage loopt, zal een inleiding geven over de bijbel. Andere sprekers dit seizoen zijn o.a. de Blauwe Zusters, pastor Straathof, Marjo Lommerse en Paul Mantelaers.
Nieuw dit seizoen is dat wij aan het begin van de vastentijd een weekend weg gaan (12 t/m 14 februari) naar een klooster in Nederland. Dit doen wij samen met RKJ Delft.

Wil je / wilt u ons blijven volgen? Like dan onze facebookpagina www.fb.com/rkjwestland

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.